Amănunte picante despre vrăjitorul din Oz

de Cristina Grigore în 17 Oct 2010
Amănunte picante despre vrăjitorul din Oz

După ce acum câteva zile Sam Raimi a fost confirmat de Disney pentru postul de regizor al viitorului Oz: The Great and Powerful, gândit ca un prequel al cărţii lui L. Frank Baum, despre începuturile şi ascensiunea marelui „Vrăjitor”, au apărut acum şi primele detalii despre scenariul ce este rescris de David Lindsay-Abaire. Scenaristul, câştigător al premiului Pulitzer pentru piesa Rabbit Hole (va fi ecranizată anul viitor), a mai lucrat cu Raimi şi la scenariul pentru Spider-Man 4, înainte ca proiectul să fie anulat şi Raimi să renunţe complet la franciză.

Conform Pajiba, Vrăjitorul este de fapt un şarmant negustor ambulant de ulei de şarpe care să dă drept un magician şi ajunge întâmplător în Oz atunci când fuge cu un balon cu aer pentru a scăpa de furia unui soţ încornorat. În ţinutul magic, el se îndrăgosteşte de Glinda, Vrăjitoarea cea Bună, împreună cu care ajunge să lupte contra vrăjitoarelor malefice Theodora şi Evanora (ambele descrise în scenariu ca fiind femei foarte atrăgătoare).

Theodora fusese iniţial o vrăjitoare bună, dar, după ce avansurile pe care i le face magicianului sunt respinse, se lasă influenţată de Evanora şi trece de partea răului pentru a lua în stăpânire întregul ţinut. Pare o adevărată telenovelă, dar având în vedere că Robert Downey Jr. este ataşat momentan pentru rolul Vrăjitorului, alături de care ar urma să apară trei frumuseţi (ce încă nu au fost distribuite), succesul pare garantat.

Filmările sunt programate să demareze în iunie anul viitor, cu premiera estimată pentru 2013. Alături de producţia Disney, alte două proiecte despre Oz sunt în pregătire de către Universal şi Warner în colaborare cu New Line.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danymury pe 17 octombrie 2010 13:47
da daca Robert Downey Jr. ramane atunci s-ar putea ca acest film sa aiva ceva prindere la public, Vrajitorul din Oz are o poveste foarte frumoasa..sa vedem cine sunt alese pentru personajele celelalte...
Iulia pe 17 octombrie 2010 18:23
Lui Downey Jr. i se potriveste rolul de minune :X
edye pe 18 octombrie 2010 13:57
Robert Downey Jr. hmmmmmmm .... parca ar fi mers mai bine un johny Deep , ne-am obisnuit cu el in rolurile de la Disney

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells