Cinematografele din București se închid temporar. Strategia Happy Cinema

de Cinemagia în 7 Oct 2020
Filme online, pe platforma TVOD play.happycinema.ro, care a fost lansată în perioada de carantină

Începând din 07.10.2020, cinematografele din București își suspendă temporar activitatea cu publicul, conform deciziei autorităților locale. Vor rezista cinematografele acestui climat instabil și unor decizii anunțate de pe-o zi pe alta? Happy Cinema își propune în această perioadă nu doar să reziste, ci și să-și mențină planurile de extindere, se vede într-un comunicat emis Cinemagia.

Deși piața cinematografică este în declin, Happy Cinema intenționează să deschidă încă două cinematografe în viitorul apropiat și să preia alți operatori de cinematografe.

Happy Cinema este al doilea lanţ de cineplexuri ca acoperire naţională şi este un brand construit cu un capital 100% românesc. Happy Cinema este momentan prezent în Bucureşti, Bacău, Buzău, Bistriţa, Focşani şi Alexandria, în locații de tip mall și strip mall. De asemenea, oferă și filme online,  pe platforma TVOD play.happycinema.ro, care a fost lansată în perioada de lockdown.

Happy Cinema este singurul lanț de cinematografe care a deschis de la 1 septembrie 2020, vânzările fiind grav afectate în această primă lună. Comparând încasările din cele 6 locații dintr-o lună de dinainte de pandemie cu luna septembrie 2020,  se observă o scădere  cu aproape 65%.

„Deși funcționăm cu 50% din capacitatea sălilor, am avut foarte puține proiecții sold out. Partea de concessions a fost de asemenea grav afectată. Încasările și numărul de spectatori au scăzut dramatic. Înainte de pandemie, în luna septembrie 2019 în 4 din cinematografele noastre, au fost 20.398 spectatori, iar în septembrie 2020 doar 9.128 de spectatori.

De la începutul anului avem o scădere de 75% a indicatorilor financiari. Industria cinematografică își va reveni extrem de lent, iar această revenire este condiționată de o evoluție pozitivă a pandemiei și, până la urma, de găsirea unor soluții mai eficiente de luptă împotriva COVID-19. Studiile arată că în 2023-2024 se va reveni la cifrele din 2019, însă noi suntem încrezători că oamenii își doresc să meargă din nou la cinema. ”, declară Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema. 

Măsurile de supraviețuire și chiar extindere au fost însă atent planificate pentru următorii ani, strategia incluzând reducerea costurilor fără a renunța la calitatea serviciilor și atragerea de noi investiții.

Happy Cinema a obținut finanțare prin IMMINVEST atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, și urmează să aplice și pentru granturi nerambursabile pentru capital de lucru și investiții, prin OUG 130/2020. Activitatea de cinema va fi susținută financiar și prin vânzări de imobilizări corporale deținute de companie, prin dezvoltarea altor domenii și diversificarea portofoliului de business al companiei.

Urmează ca în viitorul apropiat să se inaugureze Happy Cinema Slobozia şi Happy Cinema în Colosseum Mall din Bucureşti, dar se are în vedere și preluarea altor operatori de cinema de pe piață.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells