Cosmina Stratan, Shooting Star la Berlin 2014

de Ştefan Dobroiu în 11 Dec 2013
În fiecare an, festivalul premiază cei mai promiţători zece tineri actori de pe continent

Cosmina Stratan, actriţa premiată anul trecut la Cannes pentru rolul ei din După dealuri, a fost aleasă Shooting Star de către organizatorii Berlinalei. În fiecare an, festivalul alege, în parteneriat cu organizaţia European Film Promotion, cei mai promiţători zece tineri actori ai Europei, cărora le oferă trofeul Shooting Star, dar mai ales îi introduce, timp de câteva zile, într-un iureş de întâlniri cu producători şi cineaşti europeni, oferindu-le şansa de a fi aleşi în noile proiecte ale acestora.

Alături de Cosmina Stratan, pentru ediţia din 2014 a Shooting Star au mai fost aleşi Danica Curcic din Danemarca, Maria Dragus din Germania, Miriam Karlkvist din Italia, Marwan Kenzari din Olanda, Jakob Oftebro din Norvegia, Mateusz Kościukiewicz din Polonia, Nikola Rakocevic din Serbia, Edda Magnason din Suedia şi George MacKay din Marea Britanie.

Programul Shooting Star este finanţat de Uniunea Europeană, iar candidaţii provin din 24 de ţări europene. Evenimentul a ajuns la a 17-a ediţie, iar din 2007 încoace România nu a lipsit decât două ediţii din selecţie. Maria Popistaşu (2007), Anamaria Marinca (2008), Dragoş Bucur (2010), Ana Ularu (2012) şi Ada Condeescu (2013) au făcut parte din programul de-a lungul ultimelor opt ediţii ale Shooting Star.

Foto: Medifax Foto.

Exploreaza subiecte similare:

Cosmina Stratan, După dealuri, Danica Curcic, Marwan Kenzari, Jakob Oftebro, Mateusz Kosciukiewicz, Nikola Rakocevic, Edda Magnason, George MacKay, festival: berlin 2014

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 22 ianuarie 2014 13:52
Ma bucur de aceasta veste, este o actrita tanara, ce cred ca mai are inca multe de aratat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells