Criticii, încântaţi de Gravity. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia

de Cristina Grigore în 29 Aug 2013
,,Este o poveste de supravieţuire extrem de captivantă, presărată cu momente de tensiune care îţi taie respiraţia şi surprize neaşteptate”.

Unul dintre cele mai aşteptate SF-uri ale anului a debutat pe marele ecran aseară, în deschiderea ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia (28 august - 7 septembrie). Gravity, în regia lui Alfonso Cuarón – revenit la cârma unui lungmetraj după o pauză de aproape şapte ani -  a stârnit entuziasmul criticilor de film, ale căror păreri despre acesta au fost în mare parte pozitive.

Gravity îi are pe Sandra Bullock şi George Clooney în rolurile a doi astronauţi care rămân izolaţi în spaţiu după ce, la o misiune de rutină în afara navei, un accident îi separă de aceasta.

„Gravity este în mare parte un film de acţiune şi de aventură, unul ceva mai meditativ decât altele, dar care nu se restricţionează în dorinţa de a-ţi da fiori. Şi chiar de fiori ai parte: îţi oferă momente  viscerale, extrem de tensionante. Cuaron alături de co-scenaristul şi fiul său, Jonas, au imaginat, cu maxim talent, obstacol după obstacol în calea de revenire pe Terra a astronauţilor şi asta fără să piardă din vedere umanitatea acestora şi umorul”, scrie The Playlist.

The Evening Standard este de părere că „raţiunea de a fi a peliculei este demna de apreciere reuşită tehnică, maximizată fără a apela la nicun fel de trucuri de către 3D. Aici munca directorului de imagine Emmanuel Lubezki este de primă mână, astfel încât ceea ce vezi este spectaculos, chiar dacă ceea ce auzi nu este chiar la fel”.

Pentru The Hollywood Reporter Gravity este „Clar cel mai realist şi mai frumos film ce a avut ca locaţie spaţiul cosmic, … este o poveste de supravieţuire extrem de captivantă, presărată cu momente de tensiune care îţi taie respiraţia şi surprize neaşteptate”.

Exploreaza subiecte similare:

Gravity, Alfonso Cuarón, Sandra Bullock, George Clooney, Emmanuel Lubezki

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 29 august 2013 16:29
Abia astept sa vad si eu cat de realist este acest film!
legolas05 pe 29 august 2013 19:11
Si eu abia astept,din trailer se vede ca are scene foarte intense si tensionate.
vladimir84 pe 29 august 2013 20:11
E o experienta care trebuie "traita" la Imax.
DeadSea07 pe 29 august 2013 20:13
Agree
DeadSea07 pe 29 august 2013 20:13
Filmul trebuie vazut la IMAX
alex_il_fenomeno pe 1 septembrie 2013 19:49
Sper sa fim si noi cuceriti de el.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells