Cronică Bunicul dezlănțuit. „Împăratul e gol”!

de Gloria Sauciuc în 10 Feb 2016
Cel mai popular film din 2016 după numărul de spectatori din weekendul premierei îl are pe Robert de Niro protagonist

Bunicul dezlănțuit a intrat pe 5 februarie în cinematografele noastre, iar marți distribuitorul Freeman Ent. raporta cel mai bun debut al anului - 74.056 de români au mers să vadă filmul!

În 2016, cifre apropiate au fost atinse de filmele Point Break/La limita extremă (67.399 de români au luat bilete în weekendul lansării), The Revenant: Legenda lui Hugh Glass (56.624), Ride Along 2 (55.547) și Daddy's Home/Tata în război cu... tata (40.093). În plutonulde filme preferate de români intră și Fifty Shades of Black/Cincizeci de umbre ale lui Black, cu 30.825 de bilete vândute în weekendul premierei. Se pare că sporturile și comediile extreme sunt preferatele românilor, cel puțin în această primă parte a anului.

Tinere gerontofile, limbaj licențios și scabros și scatologic, alcool dar mai ales droguri, masturbări și o obsesie compulsivă a lui De Niro pentru un anumit orificiu al personajului jucat de Zac Efron...

Cine are curajul să rostească „Împăratul e gol?”

Poate prezentele rânduri vor fi un apel la luciditate: DeNiro să-și aleagă mai cu discernământ rolurile! 

Dirty Grandpa/Bunicul dezlănțuit este o comedie... extremă. Titlul promite divertisment, iar numele de pe afiș - Robert De Niro - a funcționat probabil pentru mulți ca o „asigurare” a calității. Când și frumușelul Zac Efron apare în peisaj, ajungem la formula câștigătoare. Avertismentul „Nerecomandat sub 15 ani” ar fi putut de asemenea să funcționeze ca o acroșă; o „plăcere... nevinovată” pe care spectatorii să și-o permită la cinema.

Am vizionat filmul într-o sală în care 70% din spectatori erau sub 18 ani, asta poate și pentru că suntem în vacanța intersemestrială (6 - 14 februarie 2016). Mă întreb totuși care este vârsta medie a celor 74.056 de spectatori.

Robert De Niro și Zac Efron sunt bunic și nepot în această comedie deșănțată, în care îl vedem pe De Niro făcând tot ce nu a făcut în toată cariera. Motorul declanșator al acțiunii și marea miză a filmului este dorința bătrânului de a face sex, odată ce soția lui se stinge din viață și de vreme ce „i-a fost fidel timp de 40 de ani”. Pe parcurs se dezvăluie că mobilul este mai „profund”. Bunicul vrea să-i deschidă nepotului ochii: în viață trebuie să faci ce vrei, nu ce-ți dictează alții.

Personajul Lui Efron este un avocat la patru ace gata să-și rateze fericirea printr-o nuntă din interes. Jason Kelly (Zac Efron) se află la doar o săptămână distanță de nunta cu fiica răsfățată a șefului său, deci cu un pas mai aproape de visul lui de a deveni partener la firma de avocatură unde lucrează de mult. Aceasta fiind premisa, ceea e urmează e un soi de inițiere a junelui Jason (Efron) în ceea ce înseamnă „libertate” în viziunea bunincului. Experiența e la fel de traumatizantă pentru parfumatul personaj al lui Zac precum inițierea junilor în armată.

Tinere gerontofile, limbaj licențios și scabros și scatologic, alcool dar mai ales droguri, masturbări și o obsesie compulsivă a lui De Niro pentru un anumit orificiu al personajului jucat de Zac Efron.

Porțiile de râs sunt garantate la acest film, dar situația e cam ca în povestea lui Hans Christian Anderson. Cine are curajul să rostească „Împăratul e gol?”

Poate prezentele rânduri vor fi un apel la luciditate: DeNiro să-și aleagă mai cu discernământ rolurile! Paradoxal, unul dintre afișele filmului,pe care îl atașăm acestui articol, reflectă (fără să vrea) fix situația în care s-a pus DeNiro cu acest rol.

Exploreaza subiecte similare:

Dirty Grandpa, Robert De Niro, Zac Efron

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 10 februarie 2016 16:08
Abia astept sa vad si eu acest film.Posterul mi se pare tare nostim.
danny987 pe 10 februarie 2016 18:29
E funny.Merita vazut;spre deosebire de Ride Along 2 sau 50 Black.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells