Cu 8 ron vezi apocalipticul 2012!

de Gloria Sauciuc în 17 Nov 2009
Cu 8 ron vezi apocalipticul 2012!

Cinematografele din reţeaua RomâniaFilm aduc din noiembrie aceleaşi premiere ca multiplexurile din mall-urile bucureştene şi din ţară.

Multaşteptatul 2012 al lui Roland Emmerich a avut premiera vineri, 13 noiembrie, nu doar la movieplex-uri, ci şi la Cinema Patria (de pe Bulevardul Magheru). Preţul practicat de cinematografele din reţeaua RADEF (Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor) este în Bucureşti de 10 ron, iar la primul spectacol al zilei costul biletului scade la 8 ron.

„Vrem să oferim o alternativă convenabilă la preţ elevilor, studenţilor şi tuturor iubitorilor de film ce nu îşi permit să dea 20-30 de lei pe un bilet la cinema“, afirmă, pentru Cinemagia, Marius Iuraşcu - directorul general RADEF RomâniaFilm.

Iuraşcu vrea să ţină pasul, ba chiar să se înscrie ca real concurent al multiplexurilor, aducând premierele în cinematografele RomâniaFilm o dată cu reţelele particulare. Filmele intrau de obicei în reţeaua de stat la două săptămâni de la premiera în reţelele private.

RADEF are 30 de cinematografe în toată ţara, în Timişoara, Sibiu, Cluj, Craiova, Tg. Mureş, Iaşi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Piteşti, Bistriţa, Baia Mare, Tg. Jiu, Arad, Alba Iulia, Bacău, Braşov, Deva şi un număr total de peste 15700 de locuri.

Doar reţeaua Cinema City (Piteşti, Timişoara, Iaşi, Bacău şi - din 20 noiembrie - Bucureşti) practică preţuri de 10 ron, la spectacolele de dinaintea orei 17, numai pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Stefan pe 17 noiembrie 2009 19:54
Am fost pe 13 si am fost surprins sa vad ca era foarte multa lume. Cum nu imi permit sa ma duc la cinematografele care practica preturi de 20-30 de lei pe bilet, a fost ca o gura de aer curat. Cinema Patria poate sa ma considere de acum un client fidel! :)
mihai2001 pe 17 noiembrie 2009 20:21
Pacat ca is in paragina majoritatea. Cel putin in Piatra Neamt nu poti intra in sala ca te imbolnavesti de plamani de la mucegai. Arata chiar ca dupa razboi.
As fi bucuros dak ar face 15 RON biletul dar sa bage cineva un ban acolo.ca de 30 de ani nu se vede nimic.
P.S. Piatra Neamt nu are nici un cinema (Dacia fiind in paragina). Aviz amatorilor de afaceri care deschid buticuri sau celor care deschid 100 de sali in Bucuresti.

cavallioty pe 17 noiembrie 2009 21:08
si la cinema pro poti sa te duci la film cu 8 ron(doar miercurea,dar e bine si asa )yo sunt client fidel cinema pro
Bogatyr pe 17 noiembrie 2009 21:46
Ultima oara am fost la Patria la Good Luck Chuck (2007). Foarte ieftin biletul. Arata cam aiurea sala, sonorizarea nu e bubuiala din mall-uri, dar poti vedea un film si sa-l savurezi. Ce nu mi-a placut, e spatiul mic pentru picioare (pentru mine cel putin).
bogdan pe 18 noiembrie 2009 00:33
la multiplexuri e 20-30 de ron doar la premiere..in rest maxim 17 lei ...oricum la un patria ca de exemplu clar scapi mai ieftin cu popcorn cu suc..tot...
cel mai ok raport pret-calitate e la cinema pro ...

nakicofelia pe 19 noiembrie 2009 01:00
un film intradevar reusit, ar trebui obligati toti politicienii sa -l priveasca si sa raspunda la o simpla intrbare ; pentru ce s-ar mai zbate atunci ?
Mircea pe 23 noiembrie 2009 20:42
Dezamagitor !!!
Mi se pare ca in goana dupa "mai mare, mai catastrofic, mai..., mai...", Emmerich&Co. au cam inceput s-o ia razna. De ce ? O sa detaliez in cele ce urmeaza.

Desi cel mai vechi film apocaliptic al lui Emmerich, "Independence Day" mi se pare de departe cel mai bine realizat. Nu zic ca nu are scapari (explozia din tunel ar fi trebui sa absoarba tot aerul, dar nu s-a intamplat asa), dar inca ma uit cu placere la el. Pur si simplu pentru ca nu ma "lovesc" gafele de pe ecran.

A urmat "The Day After Tomorrow" care - cu exceptia finalului care mi s-a parut din cale-afara de siropos si optimist, a fost ok.

Si ajungem si in zilele noastre la 2012. Cand am vazut primul trailer, am fost entuziasmat. Dupa care a aparut trailer-ul de 5 minute cu fuga catre aeroport cu limuzina si am inceput sa fiu mai rezervat. Pe moment, am zis ca este efectul Final Destination 4 pe care il vazusem de curand. Dar ieri am fost la cinema si am vazut filmul. M-am ingrozit de ce porcarie poate sa fie. Cu ce am ramas de pe urma lui:
- cea mai potrivita masina pentru o fuga dintr-un oras lovit de cutremure nu este un SUV, nici un Jeep suprainaltat, nici un Smart, ci o limuzina de 10m lungime, care nu are absolut nici o problema cu garda la sol, atunci cand trebuie sa traverseze un zgarie-nori in cadere.
- dupa doar doua ore de cursuri, oricine poate sa ridice un avion de la sol, in mai putin metri decat este necesar aparatului. Aceasta experienta ne va ajuta sa ridicam de la sol si un Antonov-225 (cel mai mare avion cargo din lume) in cateva sute de metri (desi "fraierii" astia de pe wikipedia sustin ca ar fi nevoie de 3.5km pentru aceasta).
- in cazul unui cutremur cu surpari de teren, ne putem vedea nevoiti sa evitam metrourile care pica peste avionul nostru aflat in zbor.
- am vazut si un pic din Titanic in acest film, cu o singura modificare - rolurile lui Kate si Leo sunt luate de un duo de octogenari, cantareti de jazz.
- in anul de gratie 2012, calitatea produselor chinezesti ajunge sa fie pe deplin cunoscuta - arcele lui Noe "doar de chinezi puteau fi facute".
- o Arca a lui Noe care adaposteste cateva sute de mii de pasageri + cargo este alimentata de motoare diesel (cand pornesc, se arata mandre hornurile pe care iese fum), iar aceste motoare se descurca atat de bine, incat navele parca ar fi niste Porsche-uri pe circuit. Astia nu au auzit oare de energie nucleara ?!?!

Cam astea ar fi cele cateva idei care mi-au ramas pe creier...

Concluzia: puteti vedea filme mult mai bune pentru banii astia.

... pe 30 noiembrie 2009 22:04
In Cluj,la Cinema City pretul maxim al unu bilet la premiere este de 15 lei.
La New Moon,pretul de premiere(11lei) a fost mai ieftin decat cel din weekend(13 lei).

marius iurascu pe 8 martie 2010 17:28
ma bucura faptul ca se dezbate situatia cinematografelor. tot ce pot sa-i asigur pe cinefili este ca pana la finele anului 2010 se vor reabilita minim 10 sali in tara. ce e important de stiut este ca primele sali reabilitate vor fi in orase unde nu exista mall-uri cu multiplex, inclusiv in piatra neamt (pentru colegul de mai sus). de asemenea, trebuie stiut ca se vor redeschide cateva sali, pe care le-am preluat inapoi de la diversi parteneri (ex. modern-pitesti, dacia-buzau, central-braila), sali unde incepand d luna viitoare vor rula filmele pe care cinefilii le pot vedea doar in multiplexuri. diferenta va fi de pret... astfel, in fiecare marti, pentru pensionari, copii si handicapati accesul va fi gratuit iar pentru largul public va fi pret unic de 5 lei/bilet.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells