De ce este The Kissing Booth 2 pe primul loc pe Netflix?

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2020
Comedia romantică cu adolescenţi este de trei zile pe primul loc pe Netflix România

În 2018 The Kissing Booth apărea pe Netflix ca de nicăieri şi ulterior era anunţat ca un mare succes al platformei. De aici şi un sequel, Cabina de săruturi 2, care de trei zile ocupă locul fruntaş în România. Pentru fanii francizei, nicio grijă, deja se face o continuare ce va fi lansată în 2021.

Nouă The Kissing Booth 2 ni s-a părut la fel de aproape de realism ca şi Totul despre sex. Ştii, serialul despre jurnalista care scrie un articol pe săptămână şi cu toate acestea are dulapurile pline de pantofi Manolo Blahnik (circa 1000 de dolari perechea). "Realismul" fantezist al acestui sequel ne proiectează în lumea unui liceu american, în care Elle (Joey King, de văzut mai ales în serialul Hulu The Act), o elevă în ultimul an, reuşeşte cumva să îl cucerească a doua oară pe cel mai sexi coleg şi să mai facă şi suficienţi bani pentru a merge la o facultate prestigioasă.

Sequelul este, desigur, escapism pur şi am spune că are aceeaşi legătură cu realitatea ca şi Cenuşăreasa. Dincolo de deraierile sale, filmul lui Vince Marcello atinge şi câteva teme ataşante şi ar putea fi un prilej bun pentru o vizionare cu familia extinsă, deşi probabil că spectatorii maturi se vor lăsa mult mai greu cuceriţi de poveste decât cei foarte tineri, care au din ce în ce mai mult impresia că universul le datorează ceva. Păi cum să nu, dacă filme ca The Kissing Booth le spun la nesfârşit asta...

Este un moment în film când Elle, care încearcă din greu să obţină un loc într-un colegiu din Boston pentru a fi mai aproape de iubitul ei Noah (Jacob Elordi), student la Harvard, dă un interviu cu o selecţioneră. Lui Elle i se spune un mare adevăr: "răspunsurile tale sună mai degrabă ca ceva ce crezi tu că noi am vrea să auzim".

Aici se ascunde o mare problemă a prezentului, un amestec de lipsă de onestitate (sau chiar de cunoaştere de sine) şi o prea mare adaptabilitate la conlocutor. Când aceeaşi întrebare pusă de oameni diferiţi duce la răspunsuri diferite cum mai putem spune că suntem oneşti? Da, The Kissing Booth reambalează neverosimil mai toate locurile comune ale comediilor cu liceeni, dar această temă recurentă a lipsei de onestitate îl face să fie un pic mai mult decât un film vizionat cu coada ochiului în timp ce căutăm ceva bun de comandat pe Foodpanda.

Altfel, sequelul rămâne fidel aceluiaşi spirit care încerca să ne convingă că Noah, elevul cunoscut mai ales pentru fizicul perfect şi dexteritatea împărţitului de pumni în strânga şi dreapta este cineva care merită să meargă la Harvard. Apare şi motivul geloziei extreme când Elle descoperă un cercel sub patul lui Noah şi este brusc convinsă că acesta o înşeală cu superba lui colegă Chloe (Maisie Richardson-Sellers). Nu are absolut nicio dovadă, desigur, dar hei, trebuie puse paie pe focul dramei, nu-i aşa?

Din păcate, The Kissing Booth 2 reuşeşte doar cu greu şi doar pasager să fie un film educativ şi se pierde în prea multe convenţii, spectatorii simţind adesea că trebuie să lase de la ei pentru a rămâne prinşi în jocul poveştii...

Exploreaza subiecte similare:

The Kissing Booth, The Kissing Booth 2, The Act, Joey King, Sex and the City, Vince Marcello, Jacob Elordi, Maisie Richardson-Sellers

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells