De ce noul film Wonder Woman este plasat în anul 1984

de Gloria Sauciuc în 16 Dec 2019
Sequelul va ajunge în sălile noastre de cinema pe 5 iunie 2020

Universul DC a fost într-o evoluție continuă în ultima vreme, însă a existat și o perioadă în care lucrurile erau nesigure. Wonder Woman, în regia lui Patty Jenkins, a fost unul dintre marile succese ale lui DC Extended Universe, așa că un sequel a fost repede programat de către Warner Bros. Acum regizoarea a dezvăluit de ce a ales tocmai acea perioadă, anul 1984, pentru a plasa cea de-a doua aventură a eroinei Diana Prince.

Wonder Woman a apărut pentru prima oară în filmul Batman v Superman: Dawn of Justice, plasat în prezent. Primul Wonder Woman a fost plasat în anii Primului Război Mondial, însă 1984 va sări mai multe decenii în timp până în ultimii ani ai Războiului Rece. Patty Jenkins a relatat de curând, citată de publicația Cinemablend, de ce a ales acel moment istoric pentru film, susținând:

„De ce 1984? Am dorit să o aducem pe Diana în lumea contemporană, iar anii `80 sunt o perioadă cu care Wonder Woman este aproape sinonimă. Așa că este ceva grozav să o vedem acolo, dar cel mai important, putem considera epoca aceea drept apogeul civilizației occidentale cu tot succesul de azi al epocii în care trăim. Așa că mi s-a părut interesant să o transpunem pe Wonder Woman la apogeul sistemului nostru de azi de valori, cu tot tipul de eroi negativi care vin împreună cu el, și să vedem ce iese. Așa că totul a mers de la sine”.

Se pare că Patty Jenkins a dorit să îi aducă un omagiu trecutului lui Wonder Woman, arătând-o pe aceasta și mai bine adaptată la lumea modernă.

Comentariile lui Patty Jenkins vin de la ultima ei apariție la Comic Con. Filmul face lumină asupra procesului de creație a regizoarei, și despre maniera metodică în care a tratat călătoria Dianei Prince pe marele ecran, mai scrie CinemaBlend. 

Regizoarea menționează, de asemenea, legăturile anterioare ale personajului cu anii '80. Aceasta este, cel mai probabil, o referință și la emisiunea TV a Lyndei Carter, care s-a încheiat în 1979. Deși aceasta nu s-a mai difuzat în anii 80, a rămas totuși o parte a culturii pop din deceniul următor.

Plasarea sequel-ului Wonder Woman în 1984 deschide, de asemenea, un domeniu al nostalgiei. Primul trailer al filmului arăta personajele într-un look al anilor '80, cu Gal Gadot și Kristen Wiig arătând șic în costumele lor tipice epocii. 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman 1984, Patty Jenkins, Gal Gadot, Kristen Wiig

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells