De ce să vezi Lincoln: Colecţionarul de oase, la AXN

de Cinemagia în 24 Oct 2020
Noul serial reia aventurile celebrului detectiv din cărţile lui Jeffrey Deaver

Pentru mulţi români, asasinul în serie Colecţionarul de oase este cunoscut din thrillerul omonim cu Denzel Washington şi Angelina Jolie, lansat în 1999. Dar cariera fictivă a criminalului este mult mai complexă în romanele scrise de Jeffrey Deaver, iar serialul Lincoln: Colecţionarul de oase/Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector, care se lansează pe 26 octombrie la AXN, îl readuce din nou în atenţie, de această dată de-a lungul unui sezon de zece episoade.

Serialul are aceeaşi premisă ca şi filmul, dar beneficiază de mai mult timp pentru a explora groaza provocată de Colecţionar în New York, metropola unde asasinul ucide trei persoane într-o singură zi, fiecare victimă fiind înconjurată de indicii ce ar putea duce la următoarea. De această dată rolul genialului criminalist paralizat Lincoln Rhyme este interpretat de Russell Hornsby, iar cel al tinerei poliţiste Amelia Sachs, ochii şi picioarele sale pe teren, de Arielle Kebbel.

Încă din primul episod suntem martorii complicatei dinamici atât dintre detectivul pensionat şi poliţistă, dar şi dintre cei doi eroi pozitivi şi maleficul asasin. Cel mai ataşant lucru la Lincoln Rhyme este motivaţia sa. Colecţionarul din oase i-a luat un lucru extrem de preţios, mobilitatea, forţându-l să devină un morocănos detectiv la pensie ţintuit o dată pentru totdeauna pe un pat. Dincolo de prinderea unui criminal cu sânge rege, a ieşi învingător din această confruntare vine cu un mare câştig psihologic pentru erou: mai mult decât răzbunare, Lincoln îşi poate dovedi ceea ce îşi promite într-un flashback, anume "să fie cel mai bun", o dată pentru totdeauna.

Un avantaj pe care serialul îl are asupra filmului este faptul că încă din primul episod identitatea Colecţionarului este sugerată publicului. Cu misterul identităţii asasinului dezlegat, ne putem concentra la inventivitatea şi cruzimea cu care acesta îşi alege şi ucide victimele, dar şi la eforturile supraomeneşti ale lui Rhyme, Sachs şi ale alaiului lor de poliţişti şi tehnicieni, pentru a-l prinde pe Colecţionar sau, cel puţin, pentru a-i salva pe cei intraţi în vizorul lui.

Un alt avantaj al serialului este faptul că tehnologia care îi permite lui Rhyme să fie pe teren alături de partenera sa a fost actualizată, ceea ce lasă echipei de scenarişti o libertate mai mare a interacţiunilor dintre eroi. Mai mult, cei care doresc să descopere dedesubturile realizării unui serial în comparaţie cu producţia unui film pot vedea acum cât de complexă poate fi o poveste spusă în zece ore faţă de una spusă doar în două.

Pe lângă Russell Hornsby şi Arielle Kebbel în serial îi mai putem vedea pe Brian F. O'Byrne (Mildred Pierce), Tate Ellington (The Brave), Courtney Grosbeck (Homeland, Love Life), Ramses Jimenez (Fear the Walking Dead), Brooke Lyons (2 Broke Girls), Roslyn Ruff (Madam Secretary) şi Michael Imperioli (The Sopranos).

Mark Bianculli (Hunters) şi VJ Boyd (S.W.A.T) sunt creatorii şi producătorii executivi ai serialului. Barry O'Brien (Gone, CSI Miami) este showrunner, iar Seth Gordon (The Goldbergs, The Good Doctor, Atypical) a regizat episodul pilot, fiind şi producător executiv.

Lincoln: Colecţionarul de oase este produs de Universal Television şi Sony Pictures Television, în parteneriat cu Keshet Studios. AXN va difuza câte un episod pe săptămână, cu începere de luni, 26 octombrie.

Iată mai jos un clip în care realizatorii serialului explică modul cum au actualizat povestea pentru publicul anului 2020.

Exploreaza subiecte similare:

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector, Denzel Washington, Angelina Jolie, Russell Hornsby, Arielle Kebbel

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells