Debut cu dreptul pentru festivalul Bucureşti

20 Mar 2012
Debut cu dreptul pentru festivalul Bucureşti

Ieri a început Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj. Protagonistul Ceremoniei de deschidere a fost regizorul Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al acestei ediţii, care şi-a prezentat cel mai recent film, Izvorul femeilor, în faţa unei săli arhipline. Proiecţia a fost urmată de minute întregi de aplauze şi de o emoţionantă sesiune Q&A de 30 de minute. Filmul se va relua în această seară, de la ora 20:00, la Sala Elvira Popescu, cu subtitrare în limba franceză.

Competiţia Bucureşti IFF începe astăzi în forţă, cu coproducţia româno-italiană Sette opere di misericordia/Şapte opere de milostenie (foto), în regia fraţilor Gianluca şi Massimiliano de Serio, ce va fi proiectată începând cu ora 19.00 la Cinema Studio, în prezenţa echipei.

Tot la Cinema Studio la ora 21:00 se difuzează, în avanpremieră în România, tulburătorul We Need to Talk About Kevin / Trebuie să vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay şi cu Tilda Swinton în rolul principal, prezentat în afara competiţiei.

De asemenea în afara competiţiei, la Cinema Studio, începând cu ora 17:00 se va difuza Hanezu, spiritul munţilor, un nou poem în imagini semnat de Naomi Kawase, iar la Sala Elvira Popescu, începând cu ora 18:00, publicul va avea ocazia să savureze producţia franco-belgiană Les Geants / Uriaşii, un coming-of-age emoţionant regizat de Bouli Lanners.

Tot astăzi, la ora 19:00, încep şi proiecţiile la Studioul Horia Bernea (MŢR), cu Detectivul Dee şi misterul flăcării fantomă, cea mai recentă aventură fantastică marca Tsui Hark, cu un Andy Lau de zile mari în rolul titular.
 
Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti se desfăşoară timp de o săptămână la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MŢR) şi Sala Elvira Popescu. 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 21 martie 2012 08:41
S-a notat.Sper sa vad si eu acest film.
alex_il_fenomeno pe 5 aprilie 2012 09:49
suna foarte bine ! de urmarit , cu siguranta .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells