Divergent cucerește box office-ul american

de Cristina Grigore în 24 Mar 2014
Adaptarea romanului imaginat de Veronica Roth a strâns 56 de milioane de dolari la debut

Numită de unii critici și fani ai genului noul The Hunger Games, seria de romane ale autoarei americane Veronica Roth - Divergent, Insurgent și Allegiant - a stârnit interesul marilor studiouri de producție. Divergent, prima adaptare cinematografică realizată de cei de la Summit Entertainment, a debutat în acest week-end în cinematografele nord-americane, cu încasări impresionante, de 56 de milioane de dolari.

Succesul filmului a garantat pentru Summit trilogia inspirată din volumele lui Roth, lucrul la partea a doua a acesteia fiind deja început. Producătorii vor trebui însă să găsească un alt regizor pentru Insurgent, căci Neil Burger și-a anunțat recent retragerea, ,,din motive realiste”, a declarat el pentru EntertainmentWeekly.com, ce au legătură cu orarul său de lucru.

Bugetul de producție al lui Divergent a fost de 85 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că filmul va deveni profitabil, în ciuda unui rating slab pe RottenTomatoes, de numai 40 de procente.

Pe locul doi în topul celor mai bune încasări a intrat sequel-ul lui The Muppets, Muppets: Most Wanted, ce a strâns la debut doar 16,5 milioane de dolari, sub așteptările producătorilor și cu mult mai puțin față de cele 41 de milioane de dolari încasate de primul film la debutul din 2011. Muppets: Most Wanted are însă un rating de 77 de procente pe RottenTomatoes.com și a costat doar 54 de milioane de dolari, ceea ar putea însemna că are șanse să devină profitabil.

Pe trei coboară animația Mr. Peabody & Sherman (11,7 milioane), urmată de 300: Rise of an Empire (8,6 milioane) și God’s Not Dead, o comedie-dramă de familie nou intrată în top, ce a strâns în week-end 8,5 milioane de dolari.  

Exploreaza subiecte similare:

Divergent, Insurgent, Muppets Most Wanted, Mr. Peabody & Sherman, 300: Rise of an Empire, God's Not Dead, Allegiant

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 24 martie 2014 13:17
La ce rating slab are seamana mai mult cu Twilight:)))Probabil multa prostie pentru adolescenti;). Seria Hunger Games e totusi cel putin decenta daca nu chiar buna.
cavallioty pe 24 martie 2014 16:25
macar stii care este subiectul filmului?probabil ca nu avand in vedere comentariul tau ignorant
MissBlossom01 pe 27 martie 2014 18:02
De acord cu Phantom. Divergent mi se pare mai bun decat Hunger Games, iar Twilight chiar e varza deci nu merita discutat.
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2014 15:45
Chiar sunt curios de cum se prezinta acest nou film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells