Dune: Partea II, debut peste preconizări la box office

de Gloria Sauciuc în 4 Mar 2024
Este cel mai bun weekend din acest an, cu cele mai mari încasări de la filmul The Eras Tour

Dune: Partea II obține rezultate bune la box office, cu un debut de 81,5 milioane de dolari numai în SUA, „debut fulminant” după cum este numit de publicația Variety, totuși doar „ușor” peste preconizările de 80 de milioane ale studiourilor. Încasările la debut ale sequelului depășesc cu mult vânzările originalului Dune, care a avut premiera în 2021 cu 41 de milioane de dolari, fiind lansat simultan pe HBO Max. În România, 93.612 de spectatori au văzut filmul, de vineri, 1 martie, până duminică, contribuind la încasările globale ale blockbusterului cu aproape 678.000 de dolari. Deși încasările sunt substanțiale, în România Dune nu e pe primul loc pe 2024 după încasările din weekendul premierei, ci comedia românească Tati part-time, ce a adus la debutul în cinematografe 144.754 de români.

Dune: Partea II călătorește până în vârful clasamentului global, adunând nu mai puțin de 178.500.000 de dolari de pe 1 martie încoace. Filmul, coprodus și cofinanțat de Legendary Entertainment, a costat 190 de milioane de dolari, sumă la care s-au adăugat aproximativ 100 de milioane de dolari pentru a fi promovat la nivel mondial.

Continuarea cu buget mare a regizorului Denis Villeneuve devine dorita propulsare a cinematografelor aflate în dificultate, notează Variety. Este cel mai bun weekend din acest an, cu cele mai mari încasări de la filmul The Eras Tour (93 de milioane de dolari) al lui Taylor Swift, din octombrie anul trecut, mai scrie publicația.

„Este o deschidere remarcabilă pentru un sequel din genul science-fiction”, a declarat David A. Gross de la firma de consultanță cinematografică Franchise Entertainment Research. „Publicul se conectează cu aceste personaje umane și vulnerabile”.

Susținut de cronici elogioase (Cinemagia cataloghează filmul ca fiind „monumental”) și de un scor de 93% pe Rotten Tomatoes și „A” pe CinemaScore, Dune II pare să își fi extins baza de fani dincolo de pasionații de SF și a întrecut așteptările.

La începutul weekendului, Warner Bros, studioul care a realizat adaptarea romanului de referință al lui Frank Herbert din 1965, a estimat în mod precaut un start de 65 de milioane de dolari în SUA, deși majoritatea pronosticurilor erau optimiste - preconizându-se încasări ce vor depăși 80 de milioane de dolari.

„Devine cu adevărat un reper cultural”, spune producătorul Dune, Mary Parent. „Toate semnele arată că va fi cu bătaie lungă”.

Exploreaza subiecte similare:

Dune: Part Two

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells