Facebook a explicat de ce Netflix, Spotify și alții au avut acces la informațiile private ale utilizatorilor

de Gloria Sauciuc în 21 Dec 2018
Explicația vine într-un moment critic pentru companie

New York Times a publicat săptămâna aceasta un articol prin care demasca furnizarea de date private ale utilizatorilr Facebook unor terțe companii. Mark Zuckerberg, director executiv și fondator Facebook, susține că într-adevăr a pus la dispoziția Spotify, Netflix și Royal Bank of Canada o serie de informații, printre care mesaje private.

Explicația vine într-un moment critic pentru companie, în care prețurile pe bursă tocmai au trecut prin cea mai mare cădere a anului 2018, comentează cnbc.com. Miercuri Facebook a publicat o informare pe blogul oficial în care explica motivele pentru care le-a permis Spotify, Netflix și the Royal Bank of Canada dreptul de a citi, scrie și șterge mesaje private de pe Facebook, așa cum anunțase în primă instanță publicația New York Times.

Pe blog, Facebook relatează că a acordat aceste drepturi companiilor menționate pentru ca userii să comunice mai bine între ei pe marginea produselor acestor companii. „Nicio altă companie nu v-a citit mesajele personale, nici nu a scris în locul dumneavoastră mesaje către prieteni. Modul în care sunt formulate știrile sugerează că am trimis unor parteneri ai noștri mesajele dumneavoastră private, un lucru care nu e adevărat”, mai e menționat pe bogul oficial.

Luarea de poziție vine după ce valoarea pe bursă a Facebook a scăzut cu peste 7% miercuri, una dintre cele mai rele zile pentru tranzacțiile pe bursă ale anului. Totuși problema nu e nouă: de-a lungul întregului an, Facebook a avut de suferit în mai multe scandaluri care acuzau rețeaua de socializare că nu respectă intimitatea utilizatorilor, ale căror date ajung unde nu trebuie. Acțiunile Facebook au scăzut cu peste 25% anul acesta și cu 40% de la vârful din iulie.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells