Festivaul studențesc CineMAiubit , între 5 şi 9 decembrie

de Cinemagia în 1 Dec 2017
CineMAiubit este locul unde, de -­ a lungul timpului, s-au lansat majoritatea cineaştilor români, azi internațional recunoscuți

A 21-­a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 5 decembrie, la Sala Atelier din cadrul UNATC București , str. Matei Voievod 75 -­ 77, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Deschiderea va avea loc miercuri, 5 decembrie, ora 19:00, la Sala Atelier a UNATC , iar în următoarele patru zile publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Printre țările participante în acest an se numără, în afară de România: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Iran , Belgia, China, Argentina, Spania, India Rusia, unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume având filme în competițiile festivalului. Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care menționăm: Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau tradiționalul Premiu al criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt ficțiune, documentar și animație/experimental, iar spectatorii vor vedea pe marele ecran o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite, se vede în același comunicat.

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurtmetraj, pentru fotografie şi afiş de film. Juriul internațional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate. Componența Juriului secțiunii „Ficțiune” este: Anca Puiu – președintele juriului, producător de film, Diana Cavaliotti – actriță, binecunoscută publicului românesc pentru rolul din Ana, mon amour, Boris Karadzhev – regizor și profesor la VGIK (Rusia); Ellis Freeman – producător, scenarist și profesor la DFFB (Germania) Bülent Kucukerdogan – profesor (Turcia), Ioakim Mylonas – director artistic al ISFFC (Cipru), Vivi Drăgan Vasile – director de fotografie, producător; Vali Hotea – regizor; Eugen Kelemen – monteur de film. Juriul secțiunii „Documentar” îi reunește pe: Rebekah Jorgensen – regizor și profesor din SUA, Isabela Țent ‐ dublă laureată a competiției de documentar a festivalului  și câștigătoare a Premiului Gopo și pe Ioana GrigoreE – regizor de film documentar și masterand UNATC la proaspătul înființat program de studii de film documentar. Juriul secțiunii animație-­experimental este compus din regizorii de animație Constantina Mihăilă și Octavian Frecea și criticul de cinema Laurențiu Brătan. În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a șasea ediție a workshopului de scenaristică de scurmetraj Midpoint Intensive, unde echipe de studenți cineaști vor lucra sub îndrumarea lui Csaba Bollok.

Pe 7 și pe 8 decembrie, la UNATC – Sala Berlogea, va avea loc un workshop de actorie de film susținut de profesor ul Dragan Milinkovic, din Serbia. De asemenea, în cadrul CINETic (centrul de cercetare al UNATC) se va desfășura un workshop dedicat filmului de animație.

Pe lângă secțiunile competitive, Festivalul CineMAiubit are și două proiecții speciale, sâmbătă, 9 decembrie, la Sala Atelier a UNATC. La ora 13:00 vor fi proiectate filme realizate de către adolescenți, câștigătoare ale Festivalului SUPER , iar de la ora 15:00 va fi proiectată o retrospectivă de filme realizate în ultimii 10 ani de studenții de la VGIK, Moscova.

În cadrul festivalului CineMAiubit vor avea loc trei lansări de carte, toate la Sala Berlogea din UNATC: miercuri, 6 – decembrie ora 19:00: „Călătorie într­‐o lume uitată ” și „3 păzește”, de Ovidiu Georgescu, joi – 7 decembrie, ora 19:00: „Florin Mihăilescu imaginea imaginii de film”, de Titus Vîjeu și vineri – 8 decembrie ora 19:00: „MasterPlot 2017 ” , volum de scenarii scrise de studenții UNATC. Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale’’ București ( UNATC ), Teatrul Metropolis și Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei ( CNC ), al Uniunii Cine aștilor din România (UCIN) și DACIN SARA.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells