În pofida anvergurii, Avengers: Infinity War nu e cel mai scump film Marvel

de Gloria Sauciuc în 1 Mai 2018
Costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta

Avengers: Infinity War a costat enorm, dar - totuşi - nu este cel mai scump film Marvel, scrie DigitalSpy.com. Ţinând cont că Avengers: Infinity War are o distribuţie atât de amplă, că are atâtea nume mari şi că este unul dintre filmele cele mai încărcate de acţiune din serie, fanii ar avea motive să creadă că este vorba de cel mai scump film din istoria studiourile Marvel. Însă lucrurile stau diferit.

Ultimele cifre date de publicaţia Forbes arată că, prin comparaţie cu alte filme din Universul Cinematografic Marvel care au fost produse în Anglia (deci, al căror cost de producţie a fost obligatoriu de făcut public), cifra nu este aşa de mare. Deşi este de ordinul sutelor de milioane... Forbes anunţă că Infinity War a costat 321,2 milioane de dolari, depăşind alte producţii Marvel, însă se situează sub Age of Ultron (2015), care a costat ameţitoarea sumă de 495,2 milioane de dolari.

Totalul despre care vorbim nu cuprinde costurile de marketing şi de promovare, însă pare încă o nebunie ideea că Infinity War ar fi costat mai puţin decât predecesoarele lui. 

Poate că scenele din Infinity War filmate în faţa ecranului verde au contribuit la reducerea costurilor. Aceste informaţii descriu, printre altele, că numai 2,9 milioane de dolari au fost cheltuite pe echipa de filmare britanică pentru Infinity War, prin comparaţie cu cele 18,3 milioane de dolari pentru Ultron respectiv cele 48 de milioane de dolari pentru Captain America:The First Avenger.

Forbes notează, totuşi, că acest număr nu cuprinde onorariul freelancerilor care alcătuiesc mare parte din echipa de platou. Şi dacă aceste numere nu ne-au dat încă pe spate, iată ceva temă de gândire: costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta, comentează DigitalSpy.com.

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Infinity War, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells