Înscrierile la Aristoteles Workshop se prelungesc până pe 10 iulie

30 Iun 2014
Următoarea ediţie a aterlierului va avea loc între 20 august şi 21 septembrie

Data limită pentru înscrieri la cea de-a noua ediţie a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW) 2014 va fi 10 iulie. Ca de obicei, sunt aşteptaţi să se înscrie la acest atelier atât regizori, cât şi operatori şi editori! Cei 12 studenţi participanţi vor forma echipe de tip regizor + operator + editor, aşadar, de reţinut că toate cele trei poziţii sunt importante în procesul de realizare a unui film documentar. Cei care doresc să se înscrie o pot face la adresa www.aworkshop.org.

Aristoteles Workshop se va desfăşura în satul Vama din Bucovina (judeţul Suceava), între 20 august şi 21 septembrie. Atelierul este produs de Dan Nuţu.

Susţinut de Canalul ARTE/France, Aristoteles Workshop este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), de Centrul Naţional al Cinematografiei şi de iStyle, programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaşti.

Atât tutorii, experţii, cât şi invitaţii de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut până acum declară că modul în care este structurat acest atelier este un privilegiu de care studenţii nu vor avea parte la nicio facultate de film sau program de masterat din lume.

Aristoteles Workshop se adresează tinerilor din Europa Centrală şi de Est, cu experienţă anterioară în regie, imagine, montaj, sunet sau producţie de film şi/sau televiziune, fiind un atelier anual de film documentar în care profesionişti ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar.

Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de ficţiune. Grupaţi în patru echipe mixte a câte trei participanţi cu experienţă prealabilă în film - un regizor, un operator şi un monteur - ei au la dispoziţie cinci săptămâni. Evaluarea proiectelor va fi realizată în faţa unui juriu format din profesionişti internaţionali la sfârşitul workshopului.

Filmele produse de AW au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Taxa de participare la cursurile Aristoteles Workshop este de 500 EUR. Suma acoperă cazarea şi masa în locaţie (Vama, judeţul Suceava), accesul la echipamentele de producţie şi post-producţie, pe toată perioada atelierului, precum şi cursuri de film organizate de experţi internaţionali şi îndrumarea studenţilor de către tutori pe tot parcursul workshopului.

Foto: imagine din timpul realizării documentarului Mohamed Tomescu.

Exploreaza subiecte similare:

Dan Nuţu

Alte știri din cinema

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Parthenope, în premieră la Cannes: o fabulă profundă despre frumusețe, libertate, dragoste și antropologie

Noul lungmetraj al cineastului italian Paolo Sorrentino a avut premiera mondială la Cannes săptămâna trecută și este o odă adusă orașului său natal, Napoli, ce explorează destinul epopeic al lui Parthenope, o fată născută în apa napoletană.

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells