Lucasfilm îl angajează pe YouTuber-ul care a folosit efecte speciale pentru a îmbunătăţi filmul Mandalorianul

de Marina Florea în 28 Iul 2021
Shamook s-a alăturat studioului Lucasfilm ca Senior Facial Capture Artist

Figura generată pe calculator a personajului Luke Skywalker din Mandalorianul a fost primită cu intense critici din partea fanilor, care au încercat inclusiv să repare scena cu diverse instrumente şi programe de modificare digitală. Unul dintre fani a făcut-o într-atât de bine, încât Lucasfilm l-a angajat, ca să se asigure că noile proiecte ale studiourilor nu vor mai avea efecte speciale dezamăgitoare, scrie engadget.com.

Fanul respectiv este cunoscut pe Youtube sub alias-ul Shamook, fiind cunoscut că foloseşte tehnologia Deepfake pentru a îmbunătăţi efecte speciale CG nereuşite sau pentru a plasa actori în seriale şi în filme în care, de fapt, nu au jucat niciodată.

În comentariile unui videoclip în care Christian Bale este înlocuit cu Robert Pattinson în rolul lui Batman, în filmul lui Christopher Nolan, Shamook scria că s-a alăturat companiei Lucasfilm/Industrial Light & Magic (ILM) acum câteva luni. Întrebat care este rolul său, a răspuns că este Senior Facial Capture Artist. Studioul a confirmat angajarea cu IndieWire, subliniind că studioul întotdeauna caută noi talente. Un reprezentant scria într-o declaraţie:

]În ultimii ani, ILM a investit atât în procedee automatizate cât şi în inteligenţă artificială ca mijloace pentru a crea efecte vizuale excepţionale şi este grozav că se creează o dinamică în acest sens pe măsură ce tehnologia avansează”.

Pe lângă varianta de prelucrare a imaginii lui Luke în Mandalorianul, a mai reuşit să modifice înfăţişările lui  Tarkin şi pe cea a prinţesei Leia din Rogue One.

Videoclipurile lui Shamook, deşi nu afişează întotdeauna cele mai realiste rezultate, arată impresionant, comentează engadget.com. Cu know-how-ul tehnic şi cu noile talente descoperite, Lucasfilm va face ca personajele a căror îmbătrânire a fost anulată şi figurile procesate CG să nu mai arate nefiresc.

 

Exploreaza subiecte similare:

Christian Bale, Robert Pattinson, The Mandalorian

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells