NASA îl asistă pe Tom Cruise pentru filmările unor scene plasate în spațiu

de Gloria Sauciuc în 7 Mai 2020
Stația Spațială Internațională ar putea juca un rol în istoria cinematografului

NASA lucrează împreună cu Tom Cruise la un film ce urmează să fie turnat la bordul Stației Spațiale Internaționale, scrie engadget.com, citând un articol al publicației Deadline. Acest gest ar putea ajuta NASA să transforme Stația Spațială Internațională într-o afacere profitabilă, iar filmul cu Tom Cruise ar fi un instrument de marketing.

Puține lucruri sunt mai autentice decât un film despre spațiu filmat pe orbită...

Intenția NASA din prezent, anume aceea de a face din spațiul cosmic o destinație comercială, a ajuns - așadar - la primele rezultate. Jim Bridenstine, administrator al agenției, a confirmat că ar urma să fie primul lungmetraj filmat în spațiu – și nu la bordul unui avion unde se simulează condițiile de zero gravitație. Bridenstine a evitat să dea detalii asupra filmului, însă o sursă a publicației Deadline relatează că nu e vorba despre Misiune: Imposibilă. Aceeași sursă susține că programul SpaceX, de a deschide publicului - contra cost - explorarea spațială a fost implicat.

O sursă a publicației Deadline relatează că filmările scenelor plasate în spațiu nu sunt pentru un film din seria Misiune: Imposibilă, ci pentru altă producție

NASA este hotărâtă să transporte americani în spațiu, ceea ce înseamnă că soluții precum capsulele Crew Dragon ar câștiga teren în viitorul apropiat. Programul Space X nu promite așa-numitele zboruri turistice mai devreme de a doua parte a anului 2021. Acestea se vor derula la bordul capsulei Crew Dragon.

Pe de altă parte, proiectul lui Tom Cruise se află într-o fază incipientă, fără o dată de lansare. 

Nu este ceva ieșit din comun că NASA vrea să lucreze cu producătorii de film. Tom Cruise este cunoscut pentru că își face singur numeroase cascadorii, adesea cu riscuri substanțiale. NASA, la rândul ei, are numeroase motive să facă echipă cu Tom Cruise. Așa cum explică publicația Tech Crunch, nu e vorba numai despre obiectivul lui Bridenstine de a „inspira o nouă generație de oameni de știință”. Acest gest ar putea ajuta NASA să transforme Stația Spațială Internațională într-o afacere profitabilă, iar filmul cu Tom Cruise ar fi un instrument de marketing.

„NASA este încântată să lucreze cu Tom Cruise la un film despre Stația Spațială Internațională! Avem nevoie de mass-media pentru a inspira o nouă generație de ingineri și de oameni de știință pentru a transforma în realitate planurile ambițioase ale NASA”, a mai declarat Jim Bridenstine.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells