Oscar 2019 – se amână introducerea categoriei „Cel mai popular film”

de Cristina Grigore în 7 Sep 2018
Academia Americană de Film a hotărât că este cazul să mai analizeze această decizie controversată

Decizia Academiei Americane de Film de a introduce o categorie nouă la Oscaruri, „Cel mai popular film”, a stârnit multe comentarii atât din partea publicului, cât şi din partea celor din industrie. Drept urmare, cei aflaţi la conducerea Academiei au hotărât, potrivit unui comunicat oficial, preluat de Variety.com, să nu introducă noua categorie începând cu cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar, pentru a avea, astfel, timp de analiză.

„Am mai făcut modificări în anii trecuţi, am făcut şi anul acesta şi vom continua să evoluăm, respectând moştenirea ultimei perioade la Oscar”, a spus directorul executiv al Academiei, Dawn Hudson. Principala obiecţie a pubilcului, presei şi reprezentanţilor industriei de film a reprezentat-o obscurul proces prin care urma să fie evaluaţi candidaţii la „Cel mai popular film”.

Noua categorie propusă face parte dintr-o serie de măsuri luate de Academie la cererea postului ABC, cel care transmite ceremonia de premiere şi care a raportat cifre de rating din ce în ce mai mici în noaptea galei. S-a decis astfel ca durata ceremoniei să fie micşorată – nu va mai depăşi trei ore. Pentru a face posibil acest lucru, unele premii tehnice vor fi anunţate în timpul pauzelor publicitare, lucru de asemenea criticat la scară largă, deoarece afectează o categorie a industriei ale cărei merite sunt şi aşa prea puţin recunoscute.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2019

Alte știri din cinema

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Parthenope, în premieră la Cannes: o fabulă profundă despre frumusețe, libertate, dragoste și antropologie

Noul lungmetraj al cineastului italian Paolo Sorrentino a avut premiera mondială la Cannes săptămâna trecută și este o odă adusă orașului său natal, Napoli, ce explorează destinul epopeic al lui Parthenope, o fată născută în apa napoletană.

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 8 septembrie 2018 14:48
Oricum Oscar-ul se acorda numai porcariilor care promoveaza: politically correctness, meetoo, leftism si alte tampenii care nu pot fi numite filme !!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells