Peter Jackson nu renunță la J.R.R. Tolkien

de Cristina Grigore în 19 Dec 2014
Cineastul simte că are „o puternică legătură emoțională” cu opera scriitorului

Francizele Lord of the Rings şi The Hobbit conturează o perioadă de referinţă în activitatea regizorală a lui Peter Jackson. Cineastul, care şi-a petrecut ani buni cu producţia filmelor inspirate din opera lui J.R.R. Tolkien, nu este pregătit să renunţe definitiv la această sursă de inspiraţie fabuloasă, de care s-a ataşat. Iată declaraţia făcută într-un interviu de promovare al lui The Hobbit: The Battle of the Five Armies şi preluată de Variety.com.

“Dacă ar fi să încep din nou mâine, aş spune nu, pentru că aş avea nevoie cu siguranţă de o pauză în care să-mi pun ideile în ordine şi să finalizez unele treburi în Noua Zeelandă, spre care se îndreaptă acum dăruirea şi inima mea”, a explicat el.

„Întrebaţi-mă însă peste doi, trei ani şi probabil voi zice da. Ar fi dificil pentru mine să văd că un alt cineast se implică în lumea lui Tolkien, pentru că simt că am o puternică legătură emoţională cu aceasta”, a completat Jackson.

Problema este că următoarea operă a autorului pe care Jackson îşi doreşte să o ecranizeze este The Silmarillion, ale cărei drepturi de ecranizare aparţin acum familiei Tolkien, ce nu agreează deloc filmele The Hobbit şi Lord of the Rings.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, J.R.R. Tolkien, The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 19 decembrie 2014 09:33
Bine ca nu mai are drepturile... deja a facut prea multe filme, se vede in ultima trilogie. Daca ar ramane doar ca producator ar fi ceva, dar el vrea sa fie si scenarist si regizor.... mi-e teama sa nu se apuce cumva sa inventeze povesti care sa continue Lord of the Rings.... inapoi in timp nu se poate duce ca da peste Silmarillion.
Liviu- pe 19 decembrie 2014 11:50
Nu stiu despre ce vorbesti, a facut o treaba extraordinara in ecranizarea Lord of the rings. Nu ma pot pronunta legat de The Hobbit pt ca n-am citit cartea, dar legat de LOTR nu-mi pot imagina cine ar fi facut o treaba mai buna. Sigur, sunt cateva chestii care au ramas pe dinafara, dar la dimensiunile cartilor e cam greu sa nu fi ramas. Sunt cateva personaje care fac lucruri pe care le faceau altele, dar asta ar fi implicat sa introduca alte personaje, iar filmele sa fie si mai lungi. The Hobbit e slabut, dar nu-mi imaginez ca ar fi cartea mare chestie.
nyuszi pe 20 decembrie 2014 00:15
Hmmmm… interesant! Christopher Tolkien (care se ocupa te cartile tatalui sau) nu agreaza defel filmele, si ma indoiesc ca ar fi de acord cu noi ecranizari. Chiar si JRR Tolkien a regretat faptul ca a vandut drepturile de ecranizare. Intrebarea este ce se va intampla cu cartile lui Tolkien dupa ce fiul sau moare. Vor fi mostenitorii de acord cu noi ecranizari? Daca as fi in locul lor, as spune nu.

Sincer, mie LotR mi-a placut foarte mult. Mai cu seama primul film mi s-a parut ca a respectat atat povestea (cu toate modificarile de rigoare), cat si spiritul cartii. Am DVD-urile (editiile speciale, cu cate 4 discuri), si ma uit des la ele. Si primul film "The Hobbit" mi s-a parut bun. Am inteles faptul ca a fost updatat (e o carte pentru copii, la urma urmei), pentru a se "potrivi" cu restul francizei, dar in continuari, dupa parerea mea, au exagerat cu violenta. Partea a doua nu mai respecta spiritul povestii lui Tolkien, e doar un fel de trailer foarte lung, la un joc video. Inteleg ca atunci cand se ecranizeaza carti unele lucruri trebuie modificate, nu asta contest, dar cand povestea devine de nerecunoscut, cand spiritul e altul, atunci nu mai e "ecranizare", ci eviscerare (cuvant folosit de Christopher Tolkien intr-un interviu).

Deci, daca inainte de partea a doua a "Hobbit"-ului poate m-ar fi bucurat sa vad o ecranizare a povestii lui Beren si Luthien (de exemplu) din "The Silmarillion", sau poate chiar "Copii lui Hurin", acum am grave dubii, si sper ca familia Tolkien sa nu mai vanda din drepturile pe care le detine.

Skynet.Zbenga pe 20 decembrie 2014 04:21
o opine foarte pertinenta +1
Skynet.Zbenga pe 20 decembrie 2014 04:22
opinie*
unkn0wn pe 20 decembrie 2014 12:43
Mostenitorii lui Tolkien vor primi niste banisori si vor "agreea" filmele ulterior.
VIBERS pe 22 decembrie 2014 23:57
Normal.La ce bani scot filmele astea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells