Premiere: cel mai tare weekend

de Ştefan Dobroiu în 21 Iun 2013
Trei filme foarte aşteptate se lansează pe ecrane în acest weekend

Nu am verificat, dar sunt puţine şanse ca vreun alt weekend din 2013 să ofere mai mult decât acesta. Cu un horror în toată puterea cuvântului, cel mai popular supererou şi două dintre cele mai iubite personaje animate din toate timpurile pregătindu-se pentru lansare, sunt mari şanse ca pentru unii dintre amatorii de cinema din România acest weekend să vină cu trei vizite la cinema. Mai mult, toate cele trei premiere sunt 3D. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia.

World War Z
Poate părea surprinzător, dar dintre cele trei premiere ale săptămânii, acesta ni s-a părut cel mai satisfăcător. Este un horror extrem de intens, cu un Brad Pitt cât se poate de convingător în rolul principal. Povestea este deja ştiută: Pitt îl interpretează pe Gerry Lane, un fost investigator ONU rechemat la datorie când un misterios virus transformă mare parte din populaţia lumii în nişte zombi extrem de rapizi şi inteligenţi, gata să colaboreze pentru a contamina şi restul supravieţuitorilor. Filmul lui Forster nu e deloc lipsit de defecte (sfârşitul pare tăiat cu toporul), dar este cât se poate de antrenant, tensionat şi spectaculos. Spectatorii ar trebui să se aştepte la nişte sperieturi cum de mult nu au mai văzut pe marile noastre ecrane...

Man of Steel: Eroul
Este fără îndoială cel mai aşteptat film al săptămânii şi cu siguranţă se va regăsi pe primul loc în topul încasărilor (asta dacă nu cumva devine filmul cu cel mai bun debut al anului). Man of Steel este un adevărat spectacol vizual şi nu te plictiseşte nici măcar o clipă cu povestea originilor lui Superman (deşi mulţi le ştim foarte bine), putând captiva cu cea mai mare desfâşurare de forţe văzută recent pe marile ecrane în ceea ce priveşte efectele speciale. Am apreciat în mod deosebit timpul petrecut pe planeta Krypton, cu un Russell Crowe foarte convingător în rolul lui Jor El, tatăl viitorului Superman. Dar Man of Steel pare făcut mai degrabă ca să impresioneze şi nu să placă: este grav, sumbru, intens, lipsit de umor şi romantism, ceea ce-l apropie mai degrabă de trilogia Batman şi nu de primele filme Superman. Cu toate lipsurile, Man of Steel rămâne unul dintre cele mai spectaculoase filme ale anului, aşa că nu poate fi ratat.

Universitatea monştrilor
Sunt mai bine de zece ani de când Mike şi Sulley sunt două dintre cele mai iubite personaje animate din toate timpurile. Prequelul Universitatea monştrilor arată cum s-au întâlnit cei doi şi cum, în ciuda unei antipiatii iniţiale, au devenit cei mai buni prieteni. Sugestia noastră este să uitaţi Compania monştrilor înainte de a intra în sala de cinema, pentru că prequelul nu se ridică deloc la înălţimea filmului original. Chiar şi aşa, e o aventură colorată, sprinţară şi simpatică, perfect pentru o vizită la cinema alături de întreaga familie. Cine are răbdare poate aştepta sfârşitul interminabilului generic de final pentru a vedea o ultimă poantă.

Exploreaza subiecte similare:

Monsters University, World War Z, Man of Steel

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ovidiu239 pe 21 iunie 2013 11:16
Mda, interesante toate, Man of Steel cap de afis totusi.
unuady pe 21 iunie 2013 14:24
vrei sa zici ballz of steel :0
legiune pe 21 iunie 2013 16:13
O cronia foarte buna pentru Superman o gasiti pe Hotnews.ro . Mare dreptate au.
MikkaelWolfganger pe 21 iunie 2013 20:53
Nici pe departe!
cristi23 pe 21 iunie 2013 16:29
si eu as paria tot pe man of steel.........cu siguranta ma duc sa il vad.
MrAnderson pe 21 iunie 2013 17:50
Tocmai am primit un mail. "Premiere: cel mai tare weekend ale anului se dezlănţuie pe ecrane!" Ce ruso-gen-fra-ger-eng-mag-italiana e asta?
AlineziaBumfi pe 21 iunie 2013 22:10
World War Z cu siguranta cel mai bun!!!! Nu se compara cu desenul ala animat si cu un cliseu de film...
MikkaelWolfganger pe 22 iunie 2013 00:05
Banuiesc ca le-ai vazut deja pe toate 3, de ai asa pareri categorice, nu?
AlineziaBumfi pe 23 iunie 2013 07:24
Daca "pariaza" pe un anumit film ar insemna ca ei le-au vazut pe toate iar acela e filmul lor preferat. Si eu am vazut doar World War Z dar unii dintre ei nu au vazut niciunul dintre filme, oricum.
legolas05 pe 21 iunie 2013 23:00
Sa vedem care va face mai multi spectatori,eu pariez pe Man of Steel
alex_il_fenomeno pe 23 iunie 2013 12:45
De departe cel mai fain weekend, cu trei filme extrem de asteptate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells