Premierele săptămânii 7-13 iulie 2017

de Ştefan Dobroiu în 7 Iul 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

La începutul lunii iulie ne minunam de numărul mic al premierelor din cinematografe, doar zece în următoarele patru weekend-uri. Până la sfârşituri de săptămână cu doar două premiere, iată unul cu trei, în stare să-i satisfacă pe amatorii de blockbuster şi comedie hollywoodiană, dar şi pe cei doritori să-şi ia la revedere de la unul dintre cei mai mari regizori din toate timpurile, Andrezj Wajda. Iată mai jos recomandările noastre.

Citeşte şi despre celelalte premiere din luna iulie, o nouă lună de vară plină de blockbustere.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Spider-Man: Homecoming/Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă
Agreabil, antrenant şi cu un Tom Holland în mare vervă în rolul principal, această resuscitare a unuia dintre cei mai populari supereroi de benzi desenate beneficiază şi de integrarea în universul cinematografic Marvel. Nu îl vedem pe Spidey înţepăt de păianjenul radioactiv, ci imediat după aventurile din Căpitanul America: Războiul Civil, când învaţă să-şi folosească puterile şi să devină una dintre cele mai luminoase figuri supereroice din New York. Provocarea este Vulture (Michael Keaton), un meseriaş întreprinzător care, atunci când este îndepărtat de primărie de la o profitabilă afacere de recuperare şi stocare a tehnologiilor extraterestre decide să devină traficant de arme. Nouă filmul ni s-a părut mai degrabă destinat adolescenţilor şi nu spectatorilor maturi, dar succesul pentru toate vârstele este garantat.

Cronica noastră, aici.

The House/Operaţiunea "Cazinoul"
Will Ferrell, ca şi Adam Sandler sunt genul acela de actor de comedie pe care îl placi sau nu. Criticii rareori îi laudă, dar publicul pare să le aprecieze excesele de toate felurile, prin urmare, dacă te-ai distrat la alte filme ale lui Ferrell ai toate şansele să râzi şi la acesta. Premisa este suficient de trăsnită pentru a comenta şi a se amuza pe seama invidiatei clase de mijloc americane: când îşi dau seama că nu au banii necesari pentru facultatea fiicei lor, un cuplu de suburbie (Ferrell şi Amy Poehler) decide să îşi deschidă un cazinou ilegal în propria casă. Evident, o iniţiativă ilegală atrage după sine alte iniţiative de partea greşită a legii, prin urmare cei doi se vor trezi curând că trebuie să improvizeze din plin pentru a crea măcar o aparenţă de control asupra afacerii.

Afterimage/Imaginea de apoi
Ultimul film din cariera lui Andrzej Wajda (acesta a murit pe 9 octombrie 2016), Afterimage ne oferă o incursiune în lumea pictorului polonez Władysław Strzemińsk, un simbol al rezistenţei în faţa politicii abuzive şi a artei angajate, controlate de regimul stalinist. Unul dintre cei mai importanţi pictori avangardişti ai Poloniei secolului trecut, Strzemiński a fost persecutat de regim pentru refuzul de a se adapta idealurilor artistice comuniste, pictorul reuşind să coaguleze în jurul său o ataşantă mişcare de rezistenţă artistică. În contextul mişcării #rezist, Afterimage ar putea atrage publicul din România nu doar ca final al unei cariere cu mare greutate în cinema-ul global, ci ca o explorare a efectelor unei răzvrătiri împotriva unui status quo dezamăgitor sau nociv. O abordare similară o are documentarul lui Andrei Dăscălescu, Planeta Petrila (cronica noastră aici), care va mai putea fi văzut doar pentru scurt timp în cinematografe.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man: Homecoming, Afterimage, The House, Planeta Petrila 

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 7 iulie 2017 12:38
Nimic interesant saptamana aceasta.
Weekend-ul viitor va fi interesant cu Planeta maimutelor, iar peste 2 saptamani cu Dunkirk si Valerian.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells