Premierele săptămânii 8-14 martie 2019

de Ştefan Dobroiu în 8 Mar 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

De 8 martie le urăm tuturor cititoarelor noastre o primăvară cât mai frumoasă, iar programul cinematografelor se sincronizează şi el cu Ziua Femeii. Pe lângă primul blockbuster Marvel cu o supereroină în prim-plan, mai vedem un documentar despre poeta Nina Cassian, o invitaţie în trecutul turbulent al României. Festivalul de la Cannes se insinuează în program cu două titluri selectate la ediţia de anul trecut, o dramă libaneză nominalizată anul acesta la Oscar şi cel mai nou film al turcului Nuri Bilge Ceylan. Iată mai jos recomandările noastre.

Al doilea weekend al lunii vine pentru bucureşteni şi cu a 28-a ediţie a festivalului DaKINO, cel mai longeviv festival de film din ţară. Aici detalii despre program.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Captain Marvel
Fără a fi la fel de intens şi relevant ca Black Panther, Captain Marvel este fără îndoială un film distractiv şi captivant, care ar putea mări numărul de spectatoare gata să intre la o producţie de gen mai atractivă de obicei pentru publicul masculin. Motivul? Carol Danvers (Brie Larson) este prima eroină Marvel cu un film de sine stătător. A fost nevoie de mai bine de un deceniu şi de 20 de filme Marvel pentru a ajunge aici, dar e mai bine să se întâmple mai târziu decât niciodată. Itinerariul galactic al eroinei şi implicarea ei în războiul dintre rasele Kree şi Skrull ar putea da indicii despre viitoarele producţii din Universul Cinematografic Marvel, aventura fiind în acelaşi timp un preambul pentru aşteptatul Avengers: Endgame, în care Răzbunătorii rămaşi în viaţă îl vor înfrunta din nou pe acum atotputernicul Thanos.

Cronica noastră, aici.

Distanţa dintre mine şi mine
Puţini sunt oamenii care să fi avut o relaţie mai complicată cu istoria decât poeta Nina Cassian. Şi puţini sunt cei în stare să evalueze această relaţie cu mai multă sensibilitate şi luciditate. Documentarul regizat de Mona Nicoară şi Dana Bunescu explorează această relaţie, dar şi această sensibilitate în documentarul Distanţa dintre mine şi mine, în care poeta aflată la ultimii ani ai vieţii (s-a stins în 2014) îşi analizează cu sinceritate trecutul tumultuos. Etichetată în acelaşi timp complice şi problematică pentru regimul stalinist, poeta avea să intre în conflict cu regimul Ceauşescu, ajungând să se exileze la New York în 1985.

Sub umbra părului sălbatic/The Wild Pear Tree
Unul dintre favoriţii festivalului de la Cannes (aproape toate filmele i-au fost selectate şi premiate acolo), regizorul turc Nuri Bilge Ceylan revine în atenţie cu acest film despre care mulţi spun că ar fi unul dintre cele mai prietenoase cu publicul din întreaga sa filmografie. "Orice lucru pe care-l ascunde un tată va apărea mai târziu la fiul lui", iată premisa poveştii imaginate de Ceylan despre Sinan, un tânăr scriitor care se întoarce în satul natal din Anatolia, unde face tot posibilul să strângă banii necesari pentru a-şi publica scrierile. Doar că trecutul tatălui său îl va ajunge din urmă...

Mai multe despre film, aici.

Capernaum - Haos și speranță
Al doilea film al săptămânii cu premiera mondială anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes, Capernaum se poate lăuda atât cu Premiului Juriului la cel mai prestigios festival al lumii, cât şi cu o nominalizare la Oscar, printre alte zeci de premii şi nominalizări. Filmul spune povestea lui Zain, un băiat de 12 ani care trăieşte într-o mahala din Beirut, neglijat de familie şi cu viaţa mereu în pericol. Eroul este interpretat de Zain Al Rafeea, un mic refugiat sirian în Liban, care la data începerii filmărilor nu fusese la şcoală nici măcar o zi şi nu ştia să scrie sau să citească. Interpretarea sa este doar unul din atuurile acestui film lăudat pentru realismul său bântuitor. "Nu mă voi mai plânge niciodată de viaţa mea", iată reacţia unuia dintre cititorii Cinemagia după Capernaum...

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Wild Pear Tree, Distanţa dintre mine şi mine, Captain Marvel, Capharnaüm

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells