Record. Jurassic World depășește pragul de 1 miliard de dolari în afara Statelor Unite, iar Universal ajunge la 6 miliarde

de Gloria Sauciuc în 7 Sep 2015
Filmul a reușit cel mai repede să atingă 1 miliard de dolari (13 zile) și a ajuns numărul 3 ca volum de încasări, după Avatar și Titanic

Jurassic World depășește nivelul de încasări de 1 miliard în afara Statelor Unite. Box-office-ul global cumulat pentru studiourile Universal ajunge la 6 miliarde Succesul dinozaurilor în 2015 continuă. Jurassic World a depășit pragul de 1 miliard de dolari internațional, fiind și cel de-al patrulea film Universal care doboară acest prag. Mai mult, cu toate filmele marca Universal cumulate, box-office-ul studiourilor ajunge acum la peste 6 miliarde de dolari. Acest lucru face studiourile să fie primele care ajung la 6 miliarde într-un singur an, ca să nu mai spunem că asta s-a întâmplatt în doar 6 luni.

Câștigurile defalcate sunt acum 3,886 miliarde internațional (+323% față de 2014) și 2,157 miliarde în America de Nord (+163% față de 2014). Luna trecută, Universal a depășit recordul stabilit în 2014 de 20th Century Fox, care a terminat anul 2014 cu 5,53 miliarde dolari, srie publicația Deadline.

Jurassic World a contribuit cu 2,7 milioane de dolari în 29 de țări, ducând la un total de încasări de 1,003 miliarde de dolari, scrie publicația . Celelalte trei filme care au mai depășit, similar, acest barem au fost Titanic, Avatar și Furious 7, tot de la Universal. Jurasic World a ajuns acum la un box-office global de 1,651 miliarde de dolari, cu o mare parte a câștigurilor în China, și cu o piață în Japonia de 63,1 milioane în 30 de zile. Unele date cheie despre Jurassic World vorbesc despre cele mai mari încasări în weekendul premierei pe plan internațional, intern în Statele Unite și global, cu încasări cumulate de 523,7 milioane dolari. Filmul a reușit cel mai repede să atingă 1 miliard de dolari (13 zile) și a ajuns numărul 3 ca volum de încasări, după Avatar și Titanic. Pe plan internațional, este locul 4 după Furious 7.

Recordurile studiourilor Universal mai numără: anul cu cele mai multe încasări pe plan local, internațional și global; recordul de a fi primul studio cu filme de trei miliarde de dolari într-un singur an (Minions, JW, Furious 7) și primul care a avut două miliarde de dolari încasări pe piețele externe într-un singur an (JW, Furious 7).

Universal se mai bucură de locul 1 ca studio în 40 de teritorii. Universal va fi pe cai mari până la fnalul anului, de vreme ce The Danish Girl a primit aplauze de 10 minute la Festivalul de la Veneția, scrie aceeași publicație. Printre alte titluri, Minions merge în China pe 13 septembrie. The Visit, a lui M. Night Shyamalan este în pregătire, Everest - primit elogios tot la Veneția, are premiera internațională în septembrie, iar filmul Steve Jobs va fi lansat în octombrie, ca și Crimson Peak al lui Del Toro.

Exploreaza subiecte similare:

Jurassic World, The Danish Girl, The Visit, Everest, Steve Jobs, Crimson Peak, M. Night Shyamalan, Minions, Avatar, titanic

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells