Spectacolul „Apropierea”: o distribuție excelentă și o mișcare scenică imaginativă

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2019
Patru noi reprezentații își așteaptă publicul în perioada imediat următoare

Spectacolul „Apropierea”, cu Dorotheea Petre, Ana Pasti și Adriana Titieni, după un text al unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O'Rowe, se joacă pe 21, 22, 28 mai și pe 1 iunie, de la ora 20, la Teatrul de Artă din București.

Un puzzle de amintiri și dialoguri, în care cele mai multe și importante evenimente au avut loc în trecut, în afara scenei, dar care și-au lăsat adânc amprenta asupra personajelor, spectacolul „Apropierea” propune o mișcare scenică imaginată creativ de către regizorul Peter Kerek și o distribuție excelentă.

Mișcarea scenică deconstruiește rând pe rând metaforele asociate fiecărui tip de relație între cele trei personaje: codependența, atașamentul, furia, pierderea. Kerek găsește noi și noi căi de atingere între personaje pentru a portretiza relații, emoții sau pentru a „picta” amintiri din trecut, pe care le stilizează în câte o nouă postură.

Cora (Dorotheea Petre) trăiește sub semnul abandonului, în Anna (Ana Pasti) pulsează mocnit furia de a fi trădată de către Dennise (Adriana Titieni), prietena comună a celor două, dar simte și resemnare; Dennise (Adriana Titieni), fără voce în prima parte a spectacolului, prezentă pe scenă doar ca o materializare a gândurilor Corei și Annei, își apără cauza în a doua parte a spectacolului. Dennise suferă pentru pierderea prieteniei Annei dar se simte și nedreptățită; mânia ar fi emoția ce o ghidează.

Trecutul prinde formă în prezent, din sinuoasele relatări ale personajelor, prezentul însuși ocupă parcă un rol secund pentru aceste femei care pare că își vor căra morții după ele și în viitor.

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discuții cu publicul pe teme legate de feminitate, relații de prietenii, solidaritate, alienare și însingurare. Discuțiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Frends pentru Dezvoltare.

Intrarea la spectacole este liberă și se face pe bază de rezervare: aici sau aici.

Exploreaza subiecte similare:

Ana Pasti, Dorotheea Petre, Adriana Titieni, Mark O'Rowe, Peter Kerek

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells