Totul despre Furios şi iute 6

de Ştefan Dobroiu în 18 Apr 2013
Filmul se lansează pe 24 mai, inclusiv pe ecranul IMAX

După ce filmul anterior al seriei, Furios şi iute în viteza a 5-a, a fost văzut de aproape 190.000 de români în 2011, Furios şi iute are parte de întreaga atenţie în România, filmul venind pe 24 mai inclusiv pe ecranul IMAX din Capitală (citeşte AICI lista celor mai bine de zece titluri aşteptate în cinematograful IMAX până la sfârşitul anului).

Nouă ne-a atras atenţia asupra sequelului cu Vin Diesel din nou în rolul lui Dominic Toretto o ştire de la CinemaCon, convenţia lanţurilor de cinematografe ţinută anual în Las Vegas: proprietarii de cinematografe au clasat Furios şi iute 6 pe primul loc în topul pariurilor sigure ale premierelor mondiale din această vară. Motivele acestor aşteptări imense pentru sequel? Popularitatea seriei, cascadorii spectaculoase şi o distribuţie internaţională, în stare să captiveze spectatori din toate teritoriile de pe glob.

Un alt motiv pentru interesul extraordinar pentru premiera din mai este şi revenirea popularei Michelle Rodriguez, pe care franciza a "pierdut-o" în Fast & Furious 4, filmul care încasa în 2009 nu mai puţin de 370 de milioane de dolari, la un buget de doar 85 de milioane. Rodriguez a provocat vâlvă în acel an, când a declarat într-un interviu că a avut parte de un an cu "ghinion", toate personajele sale murind.

Trecând peste faptul că actriţa şi-a luat o mulţime de bobârnace (la momentul interviului nici Fast & Furious şi nici Avatar nu fuseseră lansate), iată că la Hollywood nu moare nimeni dacă mai poate stoarce un bănuţ din buzunarele spectatorilor. În Fast Five descopeream că Letty (Rodriguez) nu a murit, iar în premiera lunii mai Michelle Rodriguez se întoarce într-ul rol principal şi ambiguu, căci, dacă e să dăm crezare trailerului, este greu să-ţi dai seama de care parte a baricadei se află Letty.

Acţiunea are loc după ce Dom (Vin Diesel) şi Brian (Paul Walker) au dat lovitura de la Rio, aducând în seiful echipei 100 de milioane de dolari. Dar nici toţi banii din lume nu le pot lua eroilor gândul de la faptul că nu se pot întoarce acasă, aşa că încheie un târg cu agentul Hobbs (Dwayne Johnson), care a pus ochii pe o grupare formată din şoferi ucigaşi-mercenari ce răspândesc teroare în mai multe oraşe ale lumii. Mai mult decât o anulare a interdicţiei de a se întoarce în Statele Unite, Dom este atras în ecuaţie şi de faptul că mâna dreapta a liderului grupării teroriste este nimeni alta decât Letty (Michelle Rodriguez), fosta sa iubită.

Jordana Brewster se întoarce în rolul Miei Toretto, sora lui Dominic şi iubita lui Brian, în timp ce Tyrese Gibson (care între timp se pregăteşte de filmările lui Transformers 4) revine în rolul lui Roman, prietenul din copilărie al lui Brian şi compnentă de valoare a echipei lui Dominique. O să-i revedem şi pe actorul coreean Sung Kang şi rapper-ul actor Ludacris.

Producătorii ridică ştacheta cooptând-o în echipa lui Hobbs pe Gina Carano, celebra luptătoare de arte marţiale mixte devenită actriţă după apariţia în filmul lui Steven Soderbergh Haywire. Cu siguranţă scenariştii i-au pregătit câteva secvenţe de luptă corp la corp. Villain-ul este interpretat de Luke Evans, actorul din Ţara Galilor pe care l-am mai văzut în Immortals şi care a dat lovitura în 2011, când a fost ales să-l interpreteze pe Bard Arcaşul din cătunul Dale, parte importantă a conflictului dintre trupa de pitici şi dragonul Smaug din The Hobbit: The Desolation of Smaug. Evans va apărea şi în The Hobbit: There and Back Again.

Furios şi iute 6 a fost prezentat la CinemaCon de către echipa condusă de Vin Diesel şi de preşedintele Universal Adam Folgeson, care a spus că între premiera lui mai şi Furios şi iute 7, a cărui premieră a fost anunţată deja pentru iulie 2014, este o mare legătură, astfel încât cele două filme pot fi considerate "o pereche". Dacă aventurile din părţile 6 şi 7 ale seriei se află în succesiune logică, sigur vom afla subiectul sequelului de-abia după ce Furios şi iute iese din cinematografe.

Îţi place seria Furios şi iute?

Exploreaza subiecte similare:

Vin Diesel, Gina Carano, Michelle Rodriguez, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Sung Kang, Ludacris, Luke Evans, Fast & Furious 6, Fast Five, Fast and Furious 4, Avatar, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Haywire

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 18 aprilie 2013 10:26
inca un film din care se vor mai scoate ceva bani...Insa un film asteptat de amatoriii seriei.
crysty_op pe 18 aprilie 2013 10:38
abia astept noile serii! Cam rapid fast and furious 7, dar sigur e de ne ratat!
ylyutza pe 18 aprilie 2013 11:08
Imi place seria asta mult,sper sa fie un film reusit.
cristi23 pe 18 aprilie 2013 12:20
abia astept sa vad noul film....toata seria este grozava.......
FeaR pe 18 aprilie 2013 12:48
Imi place toata seria si cu siguranta imi vor placea si cele care vor urma.
Alex4Fun90 pe 18 aprilie 2013 14:33
"În Fast Five Dominic descoperea că Letty (Rodriguez) nu a murit " . Asta nu-i adevarat ... Hobbs a descoperit ca Letty nu a murit , Dominic de abia acum afla
RaMy_SmIlE pe 18 aprilie 2013 15:51
abia astept sa apara odata fast and furious 6 ;)) si sa apara si 7 poate si 8 :>
AndreBlack pe 18 aprilie 2013 19:36
De-abia astept . O sa fie filmul lunii mai .
alex_il_fenomeno pe 27 mai 2013 15:05
Restul ramane sa le aflam noi :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells