Totul despre Jurassic World

de Ştefan Dobroiu în 5 Aug 2014
Va fi continuarea un nou hit pentru "gardianul" Chris Pratt?

Se pare că numărul patru e cu ghinion la Hollywood. După ce Mad Max 4, redenumit între timp Mad Max: Fury Road, a stat mai bine de două decenii în producţie (detalii AICI), Jurassic World, al patrulea film din franciza Jurassic Park, apare pe ecrane la 14 ani de la predecesorul său. Cu Chris Pratt în rolul principal, o premisă ofertantă şi popularitatea seriei ce a debutat în 1993, Jurassic World ar putea deveni unul dintre hiturile lui 2015. Iată mai jos câteva motive pentru care noi aşteptăm filmul.

În primul rând, premisa: au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri exorbitante pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar în ultima vreme numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările trustul proprietar al parcului, Corporaţia Patel, comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii Jurassic World, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de către om...

În 1993, Jurassic Park al lui Steven Spielberg făcea istorie cu efectele sale speciale ieşite din comun, dar şi cu povestea unui proiect revoluţionar care se sfârşea prost pentru mai toţi cei implicaţi. Jurassic World pare să pornească de la aceeaşi premisă, schimbând visul extraordinar al lui John Hammond cu lăcomia unei corporaţii. Dacă în primul film Isla Nublar era închisă publicului şi marea ofensivă a dinozaurilor se îndrapta împotriva personalului şi a unui mic număr de invitaţi ai lui Hammond, conduşi de paleontologul Alan Grant (Sam Neill), de această dată lucrurile ar putea fi mai complicate: parcul fiind în plină funcţiune, pericolul reprezentat de dinozauri îi poate viza şi pe vizitatorii Jurassic World.

Chris Pratt, care ar putea fi ridicat la rangul de star mondial după apariţia sa în Gardienii galaxiei, îl interpretează pe Owen, un cercetător specialist în comportamentul velociraptorilor. Alte surse îl descriu pe Owen drept un fost soldat, detaliu din biografia personajului susţinut şi de expresia feţei actorului din cea mai recentă imagine făcută publică de producători. Nu încape nicio îndoială că Owen este eroul filmului şi sunt toate şansele ca el să se transforme într-un Indiana Jones al lui Jurassic World, inteligent, plin de iniţiativă, dar şi gata să reacţioneze prompt în preajma unui pericol fizic.

Să fie Owen cel care va avertiza corporaţia Patel că introducerea unui noi dinozaur va distruge echilibrul natural şi aşa fragil de pe Isla Nublar? Tot ce-i posibil. Atitudinea lui Pratt în noua poză ne face să credem că el se va transforma în salvatorul angajaţilor şi al vizitatorilor Jurassic World, dublând cunoştinţele inestimabile despre comportamentul dinozaurilor cu iniţiativă, curaj şi o rezistenţă ieşită din comun.

Dar Chris Pratt nu este singurul nume interesant din distribuţie, regizorul Colin Trevorrow reunind pe afiş actori cunoscuţi din mai multe ţări de pe glob. Rolul principal feminin este interpretat de Bryce Dallas Howard. Ne aşteptăm ca Beth, personajul ei, să facă parte din corporaţia Patel. Villain-ul, unul dintre directorii aceleiaşi corporaţii, care probabil preferă siguranţa conturilor bancare ale companiei şi nu pe cea a vizitatorilor Jurassic World, va fi intepretat de Vincent D'Onofrio, în timp ce cunoscutul actor indian Irrfan Khan îl interpretează pe proprietarul acesteia. Jake Johnson, actor devenit celebru după rolul său principal din sitcomul New Girl şi aşteptat pe ecrane în comedia Let's Be Cops, va fi un tehnician pe nume Lowery. Distribuţia internaţională e completată de actorul francez Omar Sy, protagonistul mega-hitului Les Intouchables şi aşteptat în Samba (premiera românească pe 14 noiembrie). Dintre actorii copii iese în evidenţă Ty Simpkins, văzut în Iron Man 3, dar şi în Insidious şi Insidious: Chapter 2.

Colin Trevorrow, aproape necunoscut până la preluarea proiectului Jurassic World, a devenit celebru în 2012, când filmul său Safety Not Guaranteed a fost bine primit la festivalul de la Sundance. SF-ul despre călătoria în timp l-a recomandat pe Trevorrow drept un specialist al genului, numele său fiind menţionat alături de mai multe proiecte Disney, printre care remake-ul celebrului Flight of the Navigator, lansat în 1986. Câteva zvonuri l-au precizat chiar ca o soluţie viabilă pentru regia lui Star Wars Episode VII, dar iată că Trevorrow a sfârşit la cârma lui Jurassic World. Sunt toate şansele ca riscul companiei Legendary Pictures de a preda un proiect gigantic unui regizor foarte tânăr şi deloc familiarizat cu producţiile cu buget mare să se transforme într-un film interesant de văzut la anul din 12 iunie. 2014 a venit cu un alt caz similar, cel al lui Gareth Edwards şi Godzilla, blockbuster întâminat de cronici pozitive ale cărui încasări globale au depăşit 500 de milioane de dolari.

Ce aşteptări ai de la Jurassic World?

Exploreaza subiecte similare:

Chris Pratt, Jurassic World, Guardians of the Galaxy, Sam Neill, Colin Trevorrow, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Irrfan Khan, Jake Johnson, Omar Sy, Ty Simpkins, Safety Not Guaranteed

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 5 august 2014 15:40
sa vedem cum va iesi....
RaMy_SmIlE pe 5 august 2014 17:38
Interesant...sper sa fie la fel de bun ca celelalte parti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells