Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

de George Herescu în 9 Mai 2024
Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Furiosa: Saga Mad Max ne poartă într-o lume pe cale de dispariție, unde tânăra Furiosa este răpită și forțată să supraviețuiască în condiții extrem de dure. Pe parcursul aventurii sale, ea întâlnește două figuri tiranice, Warlord Dementus și Immortan Joe, care se luptă pentru putere, iar Furiosa trebuie să navigheze printre aceste pericole pentru a reveni acasă. 

În exclusivitate pentru Cinemagia, Chris Hemsworth a povestit cum a decurs totul, de la visul său din copilărie și până la citirea scenariului și interpretarea din Furiosa: Saga Mad Max.

Având în vedere că ești născut și crescut în Australia, îmi poți spune ce impact au avut asupra ta filmele lui George (Miller) din punct de vedere cultural, dar și ca actor?

Chris Hemsworth: Am crescut cu Crocodile Dundee și Mad Max care au avut un impact puternic asupra copilăriei mele, a experienței mele cinematografice din acea perioadă și chiar au influențat dorința mea de a deveni actor. Am amintiri pregnante, nostalgice, din copilărie, când am urmărit Mad Max și apoi m-am antrenat cu tata în discuții despre motociclete, mașini și lumea pe care George a creat-o. Tatăl meu conducea motociclete în acea perioadă și cunoștea o mulțime de cascadori și nu numai. Așa că, să fiu parte din această lume acum după atâția ani, încă mă simt ca acel copil care urmărește filmul pentru prima dată. Simt același entuziasm și aceeași nerăbdare ca atunci și este un vis devenit realitate.

Îți mai amintesti la ce te-ai gândit atunci când ai citit prima oară scenariul pentru Furiosa?

Chris Hemsworth: Îmi amintesc că am fost atât de impresionat de acest document... Nu era un scenariu tradițional. Avea schițe, imagini, pasaje cu informații, precum vezi în romane, dar și dialoguri și scene. Și a fost cel mai captivant mod de a citi un scenariu. Nu știu de ce oamenii nu fac mai des așa. Imediat, mi-a oferit o înțelegere profundă despre ce urma sa se întâmple în acest film.

Dar chiar și cu toate detaliile din scenariu, există o alchimie care vine din transformarea cuvintelor de pe o pagină într-o ființă umană. Cum ai conturat personajul Dementus?

Chris Hemsworth: Au existat o mulțime de discuții la prima noastră întâlnire – cu câțiva ani înainte de a începe filmările – despre psihologie și filosofie, despre dictatori și figuri dominante care au marcat istoria, la care am observat o trăsătura comună, aceea de a se crede omniprezenti, atemporali și divini, cu capacitatea de a manipula un grup vulnerabil de oameni spunând: „Îți cunosc problemele și știu cine le-a cauzat. Știu care sunt temerile tale și știu cum să le rezolv.” Trăsătura comună a manipulării, așa cum o vedem la dictatori, a fost ceva ce am vrut să integram în acest personaj... De la felul în care vorbește, până la ideile și detaliile pe care le prezintă, dar chiar și aspectul fizic al unui împărat din pustiu… cum arată el de fapt? Cum se îmbracă? Cum se mișcă? Ce fel de extravaganță și farmec personal va afișa pentru a fi urmat o mulțime de motocicliști și persone? Toate astea.

Și, evident, George este un regizor cu care se colaborează ușor, iar aceasta a fost o călătorie pe care ai făcut-o împreună cu el. Cum a evoluat parteneriatul atunci când voi doi ați dat viață personajului Dementus, de dimineață până seara, în timp ce intra în producție?

Chris Hemsworth: A fost o bucurie. A fost un lux să avem conversații timp de doi sau chiar trei ani înainte de filmare – a fost o analiză și o descoperire constantă a ceea ce urma să facem. Am avut acest scenariu ce a servit drept Biblia noastră, care s-a schimbat în anumite privințe, dar a rămas ghidul noastru care ne-a călăuzit până la capăt. Și chiar dacă au avut loc schimbări, acestea s-au datorat unui număr de discuții minunate, creative și colaborative, precum: „Am putea să facem cumva acest moment și mai intens? Cum am putea sublinia această secvență de acțiune sau acest act de violență?” George are o mulțime de cunoștințe și experiență, cunoaște fiecare unghi al acestui proces și este cel care a creat această franciză timp de 45 de ani, dar totuși este deschis și altor păreri. Astfel, m-am simțit privilegiat să pot să stau la masa, să vin cu idei și sugestii și să fiu ascultat.

Ce aduce Anya Taylor-Joy la Furiosa? Ea a realizat o performanță unică prin această figură singuratică într-o lume nebună. Cum a fost crearea dinamica între un lord și un războinic în devenire?

Chris Hemsworth: Ea e fantastică. Există o incredibilă suprimare a vulnerabilității și a fricii, din cauza mecanismului de supraviețuire al personajului și a faptului că trăiește în Wasteland și nu poate arăta nicio emoție ca empatia, vulnerabilitatea, slăbiciunea sau frica. Și să aibă acel clocot pe dinăuntru, doar o sursă de cunoștințe, experiențe, emoții, sentimente și putere. Sunt foarte puțini oameni pe planetă, cred, care pot spune atât de multe făcând atât de puțin, iar ea are acel dar minunat și își protejează personajul. Și asta a ajutat cu adevărat la motivarea felului în care personajul meu trebuia să funcționeze, astfel încât ea să simtă un profund dezgust, resentiment și furie față de personajul meu - trebuia să ofer un stimul suficient pentru a justifica asta. A fost grozav să jonglăm în diverse direcții, să născocim idei și momente pentru a permite ambelor personaje să crească organic în film.

Știu că ai petrecut puțin timp și pe scaunul de machiaj. Cum a contribuit asta la portretizarea personajulu?

Chris Hemsworth: Eram preluat de la 3:00 dimineața de la hotel și petreceam patru ore pe scaunul de machiaj. Cu siguranță, asta a lăsat loc destul pentru furia reprimată pe care mi s-a permis să o arăt în fața camerelor. Deci, am folosit asta în avantajul meu. A fost o adevărată lecție de răbdare și nu mă pricep să stau nemișcat. Am tendința de a mă agita, de a fi distras și așa mai departe, dar am fost forțat să rămân într-o singură poziție. Asta mi-a dat suficient timp să mă gândesc la personajul meu.

La ce fel de experiență îi asteaptă pe spectatori? Ce ai vrea să înțeleagă din această minunată, minunată odisee?

Chris Hemsworth: Cred că ceea ce este unic la acestă producție, chiar și față de restul filmelor din saga Mad Max, este că acțiunea se desfășoară pe 15 ani, deci perioada este mult mai mare. Este o poveste epică shakespeariană: amestecarea puterii și o adevărată bătălie a inteligenței personajelor Immortan Joe, Dementus și Furiosa, ei luptându-se pentru resurse diferite - Gas Town, Bullet Farm, Citadela – pentru a supraviețui. Este o acțiune explozivă, plină de adrenalină, dar este și o poveste despre viața unui personaj. Așa că abia aștept ca oamenii să-l vadă.

Furiosa: Saga Mad Max se va lansa în avanpremieră la cinema din 22 mai. Biletele se pot cumpăra în avans - detalii AICI.

Sursă foto: Vertical Entertainment

Exploreaza subiecte similare:

Furiosa: A Mad Max Saga, Chris Hemsworth, Crocodile Dundee, Anya Taylor-Joy

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells