Eroi care înving în ciuda aparenţelor

de Cristina Grigore în 4 Aug 2013
Turbo, Po, Ratatouille ne dau lecţii de ambiţie şi curaj

Poveştile motivaţionale, fabulele, au fost reprezentat dintotdeauna un important element educaţional. Istorii aparent simple, cu semnificaţii profunde, au inspirat şi motivat generaţii întregi, şi continuă (din fericire) să o facă, într-un mod mai distractiv şi atractiv ca niciodată: formatul 3D de animaţie.

Derivat din fabula lui Esop, Ţestoasa şi Iepurele de câmp, subiectul animaţiei intrate week-end-ul acesta în premieră pe marile ecrane de la noi, Turbo 3D, este tot o poveste a succesului în ciuda piedicilor, de îndeplinire a unui vis fără a ţine seama de handicap. Tot dintr-o fabulă a lui Esop s-au inspirat şi cei de la Disney când au imaginat aventurile lui Flick din A Bug’s Life, iar Fulger din Cars este o omologul din lumea automobilistică a micului Turbo… Accelerăm un pic, să nu dezvăluim chiar aici eroii de animaţie a căror putere de a-şi schimba norocul aduce curajul şi ambiţia şi în inimile noastre…

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Turbo, A Bug's Life, Ratatouille, Cars, Kung Fu Panda, Up, Monsters University, Planes

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
nouvellevague pe 4 august 2013 14:04
Eroi din animatii care inving in ciuda aparentelor .......
vladimir84 pe 4 august 2013 18:12
Nu stiu daca am vazut vreo animatie in care sa invinga personajele negative.
gossipgirl17 pe 4 august 2013 23:40
Megamind!!!bine,finalul a fost altul dar a surprins ideea asta.
Chelbos pe 8 august 2013 15:36
nici nu trebuie sa invinga pers negative
marina.otilia pe 5 august 2013 08:48
Nu prea sunt aparente sunt eroi si oricum te astepti sa invinga . Poate te mai minti singur pe parcursul filmului ca se termina altfel , dar intr-un final e asa cum te asteptai :D.
alex_il_fenomeno pe 13 august 2013 19:03
Ratatouille chiar a fost de exceptie.
cotzofica pe 2 septembrie 2013 09:19
Asta e esenţa animaţiilor. Cine ar mai aprecia o animaţie care nu e oarecum cu happy-end? Eroiii pozitivi trebuie să triumfe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells