Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, cei mai buni prieteni în filmul „Octav”

de Cinemagia în 12 Iul 2017
Filmul va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017

Octav este filmul de lungmetraj care îi reuneste pe cei „doi monștri sacri” ai cinematografiei românești, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, în aceeași peliculă cinematografică.

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, descrie o poveste care celebrează viață și aduce omagii purității copilăriei, prieteniei, dragostei și nostalgiei dulce-amaruie. Lung-metrajul este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producator este Adela Vrinceanu Celebidachi.

„Octav e o poveste în care se recunosc toți oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind și motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de povești”, explică Marcel Iureș.

În această poveste, Octav îl reîntâlnește și pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc.

„Este rolul unui om care își întâlnește un vechi prieten, pe care îl așteapta de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată față de această întâlnire, în care nu mai spera. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Și asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru”, a declarat Victor Rebengiuc făcând referire la personajul sau, Spiridon.

 Un trecut artistic comun

Marcel Iureș și Victor Rebengiuc au un trecut artistic comun, care se întinde din 1985 până în prezent. Destinele lor artistice s-au intersectat atât în producții cinematografice cât și în teatru. Cei doi mari actori s-au întâlnit prima dată pe scenă, în 1985, la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, din București, în „Hamlet”, o producție clasică impresionantă în regia lui Alexandru Tocilescu. Potrivit distribuției, lui Marcel Iureș îi revenea rolul lui Horațio, în timp ce Victor Rebengiuc avea rolul groparului. Cu timpul, personajul Hamlet ajunge sa fie rolul lui Marcel Iureș, în anul 2000, când faimosul regizor Liviu Ciulei îsi va semna ultima creație, tot la Bulandra, avându-l în rolul lui Claudius pe Victor Rebengiuc. Ambele montari ale lui Hamlet au reprezentat un succes, din punct de vedere teatral, cu reverberații puternice din partea publicului și un moment de creație unic în cariera celor doi actori. Între cele două reprezentații hamletiene, Marcel Iureș și Victor Rebengiuc au jucat împreună și în anii ce au urmat, dupa primul Hamlet, în „Dimineața pierdută” (1986), de Gabriela Adameșteanu sau în ”A treia țeapă” (1988), de Marin Sorescu.  

 

Exploreaza subiecte similare:

Victor Rebengiuc, Marcel Iures

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells