Serialul-eveniment The Time Traveler's Wife se lansează pe 16 mai

de Ştefan Dobroiu în 28 Apr 2022
Adaptarea după popularul roman îi are în rolurile principale pe Theo James şi Rose Leslie

În 2003 romanul lui Audrey Niffenegger lua lumea întreagă pe nepregătite cu imposibila poveste de dragoste dintre Henry, un bărbat suferind de o rară afecţiune genetică ce îl face să călătorească în timp, şi soţia lui, Claire. Popularitatea romanului a dus la o ecranizare în 2009, dar mulţi au considerat atunci că aceasta nu se ridică la înălţimea complexităţii cărţii. Lucrurile au toate şansele să se schimbe din 16 mai, când pe HBO Max se lansează serialul The Time Traveler's Wife, scris şi produs de Steven Moffat (Doctor Who, Sherlock), unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti britanici.

Poate că mulţi visează să călătorească în timp, dar pentru Henry această aptitudine a sa este un adevărat blestem. Tânărul dispare ca prin minune, uneori în cele mai nepotrivite momente, repărând gol-puşcă în locuri şi perioade de timp asupra cărora nu are niciun control. Acum în braţele lui Claire şi peste o clipă alergând printre nămeţi urmărit de bărbaţi înarmaţi convinşi că este un agresor sexual, Henry ar fi gata de orice să scape de această abilitate a sa pe care o consideră un adevărat handicap. În acelaşi timp, soţia lui, Claire, trebuie să facă faţă dispariţiilor neaşteptate ale lui Henry şi temerilor că va veni o vreme când el nu se va mai întoarce niciodată în prezentul ei.

Prin amabilitatea HBO Cinemagia a participat la un eveniment cu creatorii serialului şi îţi poate spune mai jos care au fost priorităţile şi preocupările lor în adaptarea unui roman pe care mulţi îl consideră extrem de dificil de ecranizat.

Prima întrebare a jurnaliştilor a vizat formula folosită de către scenarişti şi dacă miniseria este mai fidelă romanului decât filmul. "Marele avantaj al unei miniserii este că poţi aborda întreaga poveste. Filmul a fost o versiune abreviată inteligent, dar dacă abreviezi trebuie să renunţi la detalii şi complexitate şi aşa [filmul] este mai mult despre călătoria în timp şi mai puţin despre povestea de dragoste. În ceea ce priveşte cartea, abordarea noastră a fost clasică: am extins anumite părţi şi am schimbat locul câtorva evenimente, dar oamenilor le va plăcea. Cel puţin aşa sper, că le va plăcea show-ul pentru că m-am ataşat prea mult de el ca să nu respect intenţiile [originale]", a explicat Steven Moffat.

Theo James, actor pe care mulţi români îl ştiu din seria de filme Divergent, a fost întrebat dacă i s-a părut derutant să joace un personaj care face slalom printre atâtea perioade de timp. "A fost o provocare pentru că nu am filmat în ordine cronologică, aşa cum se mai procedează. Şi totul este într-o ordine atipică, pentru că Steven a folosit foarte ataşant povestea şi conceptul de călătorie în timp pentru a crea un ritm mai mult decât interesant. (...) Au fost zile când dimineaţa filmam o scenă dintr-un an, iar seara o scenă dintr-un alt an şi altă vârstă [a personajului]. A fost aiuritor, ca să spun aşa", a dezvăluit Theo James.

O altă provocare pentru actor a fost faptul că sunt destule scene în care două versiuni ale lui Henry se află simultan pe ecran, căci boala sa îl face să revină la momente de răscruce din propria viaţă. În astfel de situaţii James spune că "uneori jucam singur [aceste scene], iar alteori aveam un partener care era îndepărtat în postproducţie. A fost complicat, categoric."

Dar cele mai multe întrebări au vizat esenţa romanului, care complică o poveste de dragoste cu acest handicap reprezentat de călătoria în timp. "Ce mi se pare cel mai entuziasmant la această interacţiune dintre călătoria în timp şi povestea de dragoste este că face din nou interesant un mariaj fericit. Poveştile de dragoste au tendinţa să se termine cu o nuntă, sau cel puţin aşa se termină filmele de dragoste. Filmele de dragoste se termină cu nunta sau încep cu divorţul, niciodată nu ne preocupăm de momentele când cei doi sunt pe deplin fericiţi unul alături de celălalt, poate pentru că ni se pare lipsit de dramatism. Dar când rearanjezi totul şi dacă subliniezi încontinuu că dragostea şi pierderea sunt legate inexorabil una de cealaltă, ceva comun ca un mariaj fericit devine interesant, incitant, plin de tensiune şi chiar tragic, dar în acelaşi timp şi plin de bucurie şi fericire", spune Steven Moffat surprinzând foarte bine esenţa romanului lui  Audrey Niffenegger.

The Time Traveler's Wife va avea şase episoade lansate câte unul pe săptămână cu începere din 16 mai.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Moffat, Theo James, The Time Traveler's Wife, Rose Leslie

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells