Silviu Mircescu: „Visul meu cel mai important a fost să devin actor”

de Cinemagia în 13 Dec 2023
Pentru rolul din filmul Visul a interacționat cu deținuți de la Penitenciarul Rahova

Actorul Silviu Mircescu joacă rolul unui deținut care se apucă de teatru în comedia Visul (regia Cătălin Saizescu), lansată în cinematografe pe 12 decembrie. Cu această ocazie, a răspuns câtorva întrebări despre personajul său și dramedia românească Visul.

Actor de teatru, film și televiziune, Silviu Mircescu a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în anul 2012. Silviu este actor la Teatrul Național din București unde joacă în 11 producții și colaborează cu Teatrul Elisabeta, Teatrul Roșu, Teatrul de Operetă etc A mai făcut parte din distribuția musicalului „Mamma Mia”, la Sala Palatului. Printre spectacolele din distribuția cărora a făcut parte se numără: „Visul unei nopți de vară” (alături de actrița Maia Morgenstern) și „Regele Lear” (alături de actorii Marius Manole și Mihai Constantin).

A jucat în filmele Băieți deștepti (2023, regia Igor Cobileanksi), Capace (2017, regia Sorin Marin), 6,9 pe scara Richter (2016, regia Nae Caranfil), Toată lumea din familia noastră (2012), și O umbră de nor (2013, scurtmetraj), regia Radu Jude. Va apărea în 2024 în filmul Comatogen, regia Igor Cobileanski. Cunoscut publicului în special din serialul Clanul (PRO TV), Silviu Mircescu a mai jucat și în seriale TV precum Vlad și Pariu cu viața (PRO TV), În puii mei (Antena 1), Băieți de oraș (Antena 1), Când mama nu-i acasă (Antena 1) și O grămadă de caramele (2017, Happy Channel).

Cine și cum este Flaut, personajul pe care-l interpretezi în filmul Visul?

Silviu Mircescu: Flaut e un pușcăriaș, a intrat acolo pentru furt sau ceva de genul ăsta, important e că el știe că va ieși curând. Are o familie frumoasă, un băiețel și o nevastă frumoasă - îi veți descoperi în film - și pe cât pare de agresiv, pe atât este de sensibil. Închisoarea pe mulți îi modifică într-un anume fel. Flaut privește situația într-o altă manieră, depășind aceste lucruri. Cred că acesta este și motivul pentru care intră în trupa de teatru.
M-a amuzat mult la personajul meu, Flaut, că a încercat, pe cât posibil, să fie actor. Nu e atât de ușor să reciți din Shakespeare, iar el și-a dat toată silința și cred că a reușit, vor vedea spectatorii cum a reușit de fapt să facă treaba asta.

Cum a fost experiența de pe platourile de filmare?

Silviu Mircescu: A fost o călătorie frumoasă, începând de la repetiții, pentru că acolo am început să formăm grupul și în echipă se face o treabă foarte bună. De atunci am început să ne distrăm și să lucrăm bine, alături de Cătălin, iar în momentul în care am început filmările în pușcărie, unde am stat destul de mult, mi se părea că facem parte de acolo - da, e o senzație ciudată, că nimeni nu-și dorește așa ceva, dar asta a fost foarte bine pentru film, că ne-am intrat foarte bine în personaje.
Am învățat multe lucruri și în pauzele pe care le aveam între duble, vedeam cum se comportă deținuții care mergeau pe acolo, au un anumit dialect, se raportează unul la altul într-un anume fel, cel puțin de față cu gardienii, și ne-a folosit treaba asta cât am filmat la clubul artiștilor din penitenciar. Ne-au ajutat mult și gardienii de la Rahova, așa că pot spune că am învățat multe, a fost o experiență unică.

Am interacționat cu deținuții, mai ieșeam în pauze și ne spuneau „uitați-vă la noi cum se face”, a fost amuzant.
Iar în momentul în care filmam în cuști, veți vedea scena asta în film, băieții de pe margine, de la geamuri, strigau la noi „așa se face, așa se dă cu pumnul, e bine”, ne dădeau indicații, ne încurajau - dar doar între duble, am apreciat că ne-au lăsat să ne facem treaba în liniște.

Care este mesajul filmului?

Silviu Mircescu: Indiferent de statutul social, oameni sunt oameni. Greutățile prin care treci în viață te schimbă. Și e important să vină oamenii la cinema să vadă și să-și amintească de aceste lucruri.

Care e cel mai important vis al tău?
Silviu Mircescu: Visul cel mai important a fost să devin actor, un vis care a venit mai târziu, și ușor-ușor îmi iese, pot spune asta după 15 de ani de muncă… pentru că în momentul în care îți dorești neapărat ceva, trebuie să muncești foarte mult ca să ajungi acolo unde îți dorești. Muncesc zi de zi pentru visul meu, de dimineață până seara, de luni până duminică.
Iar visul meu cel mai mare e să fiu un actor căutat.



Exploreaza subiecte similare:

Visul, Silviu Mircescu

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells