Filme de referință, explorarea relaţiei noastre cu trupul și horror, marți, la TV

de Cinemagia în 24 Mar 2020
Fricile experimentate în spațiul sigur al casei noastre ne eliberează de emoțiile negative

Micul ecran oferă surpize plăcute în seara de marți, cu filme clasice și filme-etalon, alături de horror-uri care aduc sperieturi zdravene. Cinemagia prezintă cele mai interesante titluri din programul acestei seri. Iată, în continuare, despre ce producții este vorba.

Șoferul de taxi/Taxi Driver (1976) e programat marți seară, de la ora 21.30, pe canalul Cinemax 2. E un film de referință atât pentru istoria cinematografiei cât și pentru filmografia lui Robert De Niro. Acesta este în film un justiţiar neconvenţional, Travis Bickle. E un tip cu un nume bizar, care poartă din când în când o freză cu creastă - se poate să fie veteran din Vietnam - care vorbeşte singur, pierde timpul prin cinematografe dubioase cu filme porno şi din când în când încearcă să îndrepte lumea omorând hoţi mărunţi sau salvând prostituate de 12 ani. Erou simbolic de film, fără să fie genul simpatic.

Horror-ul Misterul gemenilor/The Unborn e programat marți noapte la AMC, de la 01.55. The Unborn oferă un șir de sperieturi zdravene, numai bune de experimentat în mediul sigur al casei noastre - un paralitic prinde viteză în patru labe iar un puști e folosit pe post de suport de cuțit de către maleficul Barto, un dibbuk. În trecut, Barto a fost un puști evreu ucis într-un experiment dintr-un lagăr de concentrare german.

Touch Me Not, primul film regizat de o româncă selectat în competiţia festivalului de la Berlin și câștigător al Ursului de Aur, e programat de HBO marţi, 24 martie, de la ora 02:10 noaptea. Încă de la primul cadru, în care camera explorează de aproape trupul gol al unui bărbat, fără să ocolească organele genitale, ştii că nu vei avea de-a face cu ciorba şi faianţa veche familiare cinema-ului românesc. Prin această abordare a trupului uman, Adina Pintilie explorează relaţia noastră cu trupul (al nostru sau al altora), dar şi modul cum ne privim cu propriii ochi şi ne judecăm pe noi înşine sau unii pe ceilalţi. Mai mult decât un film despre intimitate, aşa cum a fost etichetat proiectul încă din zorii producţiei începute în primii ani ai acestui deceniu, Touch Me Not este o invitaţie la autoanaliză.

 

Exploreaza subiecte similare:

Taxi Driver, The Unborn, Touch Me Not, Recomandări TV

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells