Instalația IMAX de 70 mm pentru Oppenheimer este așa de mare, încât sălile de cinema trebuie refăcute

de Gloria Sauciuc în 18 Iul 2023
O sală de cinema a construit deja prima cabină de proiecție pentru ultimul film al lui Christopher Nolan

Regizorul Christopher Nolan preferă de multe ori pelicula convențională în locul sistemelor digitale și, de la The Dark Knight încoace, a devenit din ce în ce mai dedicat formatului IMAX. Iar unul dintre cele mai bune ecrane IMAX din lume este cel de la TCL Chinese Theatre de la Hollywood, însă chiar și acesta trebuie refăcut, scrie IndieWire.

Cinematograful folosește deja un sistem sofisticat de proiecție laser, însă pentru fiecare film al lui Nolan de la Interstellar încoace, cinematograful a instalat un proiector de 70 mm în cabina de proiecții pentru a oferi un maxim de experiență vizuală. Oppenheimer nu face excepție, iar Film Twitter a furnizat săptămâna trecută imagini de la construcție.

Deși modificările la sistemul IMAX sunt tipice, Oppenheimer are cerințe chiar și mai mari datorită timpului lung de rulare; așa cum relata regizorul pentru Collider, amploarea peliculei a implicat refacerea dispozitivelor IMAX.

Așa cum anunță purtătorul de cuvând IMAX, cele trei ore de peliculă de 70 mm au în total aproape 18 km de peliculă, ceea ce implică o nouă cabină de proiecție.

Formatul IMAX pe 70 mm, în care Nolan a filmat Interstellar, Dunkirk, Tenet și acum Oppenheimer este formatul cu cea mai mare rezoluție posibilă, adică circa de 10 ori mai mult detaliu decât formatul standard. Deși a începe cu o sursă așa de bogată înseamnă că imaginea este în formula cea mai bună, regizorul vrea ca publicul să stea și aproape – de aici, instalarea de proiectoare IMAX de 70 mm cu 15 perforații în anumite săli.

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan, Oppenheimer

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells