Premierele săptămânii 11-17.01.2013

de Ştefan Dobroiu în 11 Ian 2013
Premierele săptămânii 11-17.01.2013

Sunt toate şansele ca „bătălia” săptămânii să se dea între Elita gangsterilor, film de epocă ridicat de un ansamblu de actori celebri, şi simpaticul This is 40, comedia regizată de Judd Apatow. Săptămâna aceasta te mai poţi întâlni şi cu unii dintre cei mai celebri actori europeni din toate timpurile, dar şi cu fascinanta lume Cirque du Soleil. Află din materialul de mai jos recomandările noastre cu privire la premierele săptămânii!

This Is 40/Aşa-i la 40 de ani!
De astăzi poţi vedea pe marile ecrane şi noua comedie a lui Judd Apatow, spin off al mega-succesului Un pic însărcinată. O să-i vezi pe Pete (Paul Rudd) şi Debbie (Leslie Mann) înfruntând pragul vârstei de mijloc, stresul celei de-a patruzecea aniversări fiind amplificat de năzbâtiile fiicelor lor Sadie şi Charlotte. Dacă eşti fanul comediilor lui Apatow, bucură-te: cu o durată de 135 de minute This Is 40 este una dintre cele mai lungi comedii realizate în ultima vreme, aceasta fiind şi principalul reproş adus de criticii care au lăudat în acelaşi timp interpretările lui Rudd şi Mann, dar şi relevanţa comentariilor scenariului la adresa unui prag dificil din viaţă. La final noi am rămas uimiţi: deşi am râs încontinuu la năzbâtiile lui Pete şi Debbie, multele secvenţe care ar fi putut fi tăiate la montaj au ciuntit din nota finală. This Is 40 rămâne totuşi o recomandare categorică.

Gangster Squad/Elita gangsterilor
Sean Penn, Nick Nolte, Josh Brolin, Ryan Gosling şi Emma Stone? Regizorul Ruben Fleischer cu siguranţă nu a făcut economie când a căutat distribuţia lui Gangster Squad, o poveste inspirată de lupta acerbă (şi deloc conformă cu legea) a poliţiştilor din Los Angeles cu gangsterii ce păreau să domine oraşul la sfârşitul anilor '40. Pentru a contracara influenţa nefastă a şefului mafiot Mickey Cohen (un Sean Penn dezlănţuit), care controlează atât poliţia, cât şi politicienii locali, poliţiştii Jerry Wooters (Gosling) şi John O'Mara (Brolin) formează Elita gangsterilor (o traducere cam nefericită), un grup de oameni ai legii al căror scop este să-l ucidă cu orice preţ pe acest inamic public numărul 1.

Cirque du Soleil: Departe, în alte lumi
Legendara trupă canadiană Cirque du Soleil promovează adesea preţuri prohibitive la aşteptatele ei turnee mondiale, aşa că ar fi o idee să-o vezi în acţiune în acest film produs de James Cameron şi proiectat în avanpremieră încă din 1 ianuarie. Cu un fir narativ subţire de nici măcar nu-l vezi cu ochiul liber (o spectatoare la circ se îndrăgosteşte - la prima vedere, desigur - de un acrobat şi, când acesta cade de pe trapez, iar ea aleargă să-l salveze, se scufundă într-o lume de vis, în continuă schimbare), dar ai ocazia să vezi fragmante din şapte spectacole ale companiei. La sfârşit vei lăuda 3D-ul, costumele şi scenografia elaborate, dar nu şi dublajul asurzitor (partea bună este că replicile vorbite sunt foarte puţine) şi schematismul acestor aventuri de „departe, în alte lumi”. Ca experienţă merită încercat.

Et si on vivait tous ensemble?/Hai să trăim toţi împreună
Prezentat anul trecut la TIFF, sensibila dramedie a lui Stéphane Robelin ar putea fi considerată echivalentul lui This is 40 pentru vârsa a treia (sau chiar a patra). Filmul prezintă aventurile a cinci prieteni de temperamente diferite, care decid să facă front comun în faţa bătrâneţii, mutându-se împreună şi împărţind atât necazurile, cât şi bucuriile. Ai ocazia unei reîntâlniri cu Geraldine Chaplin, cu Pierre Richard, dar şi cu energica Jane Fonda, pentru care românii au o afecţiune deosebită după ce i-a înmânat lui Cristian Mungiu Palme d'Or-ul pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.

Tu la ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 11 ianuarie 2013 12:14
Gangster squad
Mishu25 pe 11 ianuarie 2013 12:40
vreau sa incerc Cirque du Soleil
AndreBlack pe 11 ianuarie 2013 12:42
O sa vad Cirque du Soleil si Gangster Squad !
Razvan600 pe 11 ianuarie 2013 12:50
Gangster Squad
rizea.alex70 pe 11 ianuarie 2013 17:08
Gangster Squad
alex_il_fenomeno pe 11 ianuarie 2013 18:14
Majoritatea arata bine, asa ca nu as exclude nici unul.
mistic.cosmin pe 11 ianuarie 2013 18:25
Gangster Squad
snooper pe 12 ianuarie 2013 00:45
A fost simpatic Gangster Squad . Seamana mult cu The Untouchables desi nu il intrece nici pe departe dar avea multa actiune , un strop de umor si o interpretare impecabila a lui Sean Penn . Amuzant faptul ca uneori cei din cinema rad mai mult la filme ca astea decat la comedii .
monicarusu25 pe 12 ianuarie 2013 10:56
cirque du soleil
cremardia2 pe 13 ianuarie 2013 15:55
Am vazut filmul Django, propus la nu stiu cate premii...Singura noutate, dar si socanta pentru acele vremuri.. vanator de recompense negru. Si-atat. Un film banal.
cremardia2 pe 13 ianuarie 2013 15:57
Uram tuturor celor care navvvvvvvvvvigheaza pe acest site..Un an 2013 mai bun decat toti anii de pana axum,
Colectivul http://cuvintecheie.info

cremardia2 pe 13 ianuarie 2013 15:58
Toate instrumentele SEO pe o singura platforma!
[url=http://cuvintecheie.info/component/content/article/109.html]SEO Panel[/url]

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells